ZA NEVERICU! Osuđeni ubica preživeo smrtonosnu injekciju, sada će biti pogubljen azotom! Prvi slučaj u istoriji SAD!

Autor:

Svet

02.11.2023

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud, koji je sačinjen od republikanskih članova, odobrio je zahtev za smrtnom kaznom, a panel sudija je glasao sa šest glasova "za" i samo dva "protiv". Iako nije precizirano koja tačno metoda će biti korišćena, državni tužilac je jasno naglasio da će upotrebiti azot.

ZA NEVERICU! Osuđeni ubica  preživeo smrtonosnu injekciju, sada će biti pogubljen azotom! Prvi slučaj u istoriji SAD!

Foto: Alabama Department of Corrections

Kenet Judžin Smit, osuđeni ubica iz Alabame, biće prvi čovek u SAD koji će biti pogubljen azotom!

Vrhovni sud Alabame je doneo odluku da ovu metodu smrtne kazne koristi upravo na Smitu, koji je prošle godine već preživeo pogubljenje smrtonosnom injekcijom. Ovaj senzacionalni slučaj privukao je pažnju javnosti širom Amerike.


Sud, koji je sačinjen od republikanskih članova, odobrio je zahtev za smrtnom kaznom, a panel sudija je glasao sa šest glasova "za" i samo dva "protiv". Iako nije precizirano koja tačno metoda će biti korišćena, državni tužilac je jasno naglasio da će upotrebiti azot. Ova odluka je izazvala kontroverze i podelila mišljenja javnosti.

Kenet Judžin Smit je osuđen na smrt 1996. godine zbog brutalnog ubistva Elizabet Senet iz Alabame. On je zajedno sa još jednim muškarcem, koji je već pogubljen 2010. godine, ubio Elizabet po nalogu njenog muža sveštenika. Motiv za ovaj zločin bili su dugovi i nada da će dobiti novac od polise osiguranja. Nakon zločina, Smit je pokušao da izvrši samoubistvo, ali je preživeo.

Pristalice azota kao metode pogubljenja tvrde da je ova smrt bezbolna, dok kritičari smatraju da se radi o eksperimentisanju na ljudima. Smit je već jednom preživeo pogubljenje smrtonosnom injekcijom zbog loše dozirane doze. Sada će mu maska biti stavljena na lice, a zatim će se dotok vazduha potpuno zameniti azotom sve dok srce ne prestane da mu kuca.

Porodica Elizabet Senet, koja je čekala 35 godina na pravdu, podržava ovu odluku i smatra da je konačno stigla pravda za njihovu voljenu članicu. Alabama, Oklahoma i Misisipi su poslednjih godina dozvolile upotrebu azota kao metode smrtne kazne, ali do sada to nije bilo sprovedeno. Smit će biti prvi čovek koji će biti pogubljen na ovaj način.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading