HAMAS JE OVIM ZLOČINIMA SEBE OSUDIO NA SMRT: Bivši šef Mosada za Republiku otkrio kako se Izrael priprema za RAT SA OSOVINOM ZLA

Autor:

Svet

02.11.2023

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael bi trebalo da izgradi regionalnu koaliciju koja će uništiti Hamas, dodaje on.

HAMAS JE OVIM ZLOČINIMA SEBE OSUDIO NA SMRT: Bivši šef Mosada za Republiku otkrio kako se Izrael priprema za RAT SA OSOVINOM ZLA

Foto: Republika.rs

Dani Jatov

Dani Jatov, bivši šef izraelske obaveštajne službe Mosad, obratio se danas srpskim novinarima u Tel Avivu. On je tom prilikom govorio i o trenutnoj situaciji na frontu.

- Vidim da IDF (Izraelske odbrambene snage) sad ulazi u Gazu. Bori se korak po korak. Nažalost platićemo visoku cenu u životima, ali to moramo da uradimo. Hamas mora biti uništen - kaže on i dodaje da "su dobra koordinacija vazdušnih i kopnenih snaga prednost koju Izrael ima".

Rat protiv Hamasa je, ističe Jatov, rat Izraela protiv osovine zla - Hamasa, Hezbolaha i sličnih.

- Iako možemo da se borimo protiv Hamasa i Hezbolaha, ne možemo sami da uništimo iransku mrežu. Moramo da budemo u savezu s nekim u slučaju da se Iran uključi u rat. Savez koji vode SAD je već eliminisao ISIS - poručuje bivši šef Mosada.

Izrael bi trebalo da izgradi regionalnu koaliciju koja će uništiti Hamas, dodaje on.

- Nakon uništenja Hamasa, moramo biti sigurni da nijedna teroristička organizacija ne upravlja teritorijom koja se graniči sa Izraelom - uveren je Jatov. 

On je izneo i svoj predlog o tome ko bi trebalo da kontroliše teritoriju Gaze nakon završetka sukoba:

- Najbolje je da to na početku budu međunarodne trupe, a zatim da je preuzmu palestinske vlasti.

Jakov poručuje da je "Hezbolah mnogo opasniji od Hamasa, a da će vođa te organizacije sutra održati govor".

- Ne znamo šta će reći, ali mi smo spremni za rat u slučaju da do njega dođe. Pobedićemo i Hezbolah - uveren je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Bivši šef Mosada je optužio Iran za "igranje uloge u masakru 7. oktobra" i poručio da će "morati da nađu način da im odgovore".

- Tuneli Gaze su veliki izazov i ne bih savetovao da naša vojska uđe u njih jer ima i drugih načina (da se Hamas uništi). Hamas nas je totalno iznenadio i počinio strašne zločine, ali time je sebe osudio na smrt - zaključio je Jatov.

Komentari (0)

Loading