IZRAELSKI NAPAD NA GAZU: Ubijen zamenik šefa Hamasove obaveštajne uprave!

Autor:

Svet

26.10.2023

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U senzacionalnom napadu na Gazu, izraelske odbrambene snage su danas uspele da eliminišu jednog od najopasnijih terorista.

IZRAELSKI NAPAD NA GAZU: Ubijen zamenik šefa Hamasove obaveštajne uprave!

Foto: Republika.rs

Šadi Barud, zamenik šefa Hamasove obaveštajne uprave, poginuo je u vazdušnom napadu koji je izveden ranom zorom. IDF (Izraelske odbrambene snage) su objavile snimak ovog spektakularnog napada koji je potvrdio uspeh ove operacije.

Barud je bio ključni igrač u planiranju napada na jugu Izraela, koji su trebali da se dogode 7. oktobra. U saradnji sa liderom Hamasa Jahijom Sinvarom, Barud je smislio i organizovao napade na izraelske civile. IDF je saopštio da su ovi napadi bili samo deo dugogodišnjeg terorističkog plana koji je Barud sprovodio.

 

 


Pre nego što je postao zamenik šefa obaveštajne uprave, Barud je bio komandant bataljona u oblasti Kan Junis. Njegovo iskustvo i uloga u obaveštajnoj direkciji terorističke grupe Hamas činili su ga izuzetno opasnim i nepredvidivim.

Ovaj iznenadni napad na Gazu nije bio prvi izraelski vojni manevar u tom regionu. Ranije danas, kopnene snage izraelske vojske izvele su ograničenu operaciju u severnom delu Pojasa Gaze, gde su ciljali više meta povezanih sa Hamasom. Nakon što su uspešno izvršili svoj zadatak, izraelske snage su se povukle iz regiona.

Ostanite uz naš blog kako biste bili u toku sa najnovijim informacijama o situaciji u Izraelu i Gazi. Ne propustite nijedan detalj o ovom senzacionalnom događaju koji je potresao Bliski istok!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading