TURISTI U PANICI! POZNATOM LETOVALIŠTU PRETI RAZORAN URAGAN! Ljudima naređeno da idu u skloništa - dežura 8.000 vojnika!

Autor:

Svet

25.10.2023

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador pozvao je stanovnike putem društvenih mreža da se sklone u sigurne oblasti ili skloništa.

TURISTI U PANICI! POZNATOM LETOVALIŠTU PRETI RAZORAN URAGAN! Ljudima naređeno da idu u skloništa - dežura 8.000 vojnika!

Foto: Tanjug AP

Stanovnici luke Akapulko i obalnih gradova na jugu Meksika trenutno se pripremaju za dolazak potencijalno katastrofalnog uragana Otis pete kategorije. Uragan Otis je u vrlo kratkom vremenskom periodu ojačao od tropske oluje do opasnog uragana pete kategorije, brzinom od 260 kilometara na sat, prema podacima Američkog Nacionalnog centra za uragane.

Očekuje se da će uragan Otis stići na kopno danas, blizu luke Akapulko, te da će tokom dana verovatno oslabiti kako se bude kretao prema unutrašnjosti Meksika.

Meksička vojska i mornarica već su rasporedile više od 8.000 pripadnika sa specijalizovanom opremom za hitne situacije i spasavanje. Uz to, luka Akapulko je zatvorena u cilju bezbednosti stanovnika.

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador pozvao je stanovnike putem društvenih mreža da se sklone u sigurne oblasti ili skloništa. Vlada savezne države Gerero priprema čak 396 skloništa za građane kako bi se obezbedila njihova bezbednost.

Gradonačelnica Akapulka, Abelina Lopes, izrazila je zabrinutost da bi uragan Otis mogao biti razorniji od uragana Polin koji je pogodio Akapulko 1997. godine, prouzrokujući ozbiljne štete i gubitke života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading