PREMINUO MARTI AHTISARI! Govorio da su Srbi "KRIVI KAO NAROD"!

Autor:

Svet

16.10.2023

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finski diplomata Marti Ahtisari preminuo je u 85. godini.

PREMINUO MARTI AHTISARI! Govorio da su Srbi "KRIVI KAO NAROD"!

Foto: profime

Marti Ahtisari je bivši predsednik Finske, diplomata i medijator Ujedinjenih nacija. Bio je i specijalni izaslanik UN za status Kosova i Metohije.

Marti Ahtisari je dobio Nobelovu nagradu za mir 2008. godine „za višedecenijsko angažovanje i posredovanje u uspostavljanju mira i rešavanju konflikta na više kontinenata“. Ahtisari je počasni doktor više poznatih univerziteta, među kojima su Moskovski univerzitet i Kijevski univerzitet.

Marta 2020. godine je testiran pozitivan na virus korona, ali se kasnije oporavio. Iste godine mu je i dijagnostikovana Alchajmerova bolest.

Rođen je 23. juna 1937. godine u Vipuriju (Viipuri), današnji Viborg (Vyborg), gradu koji je 1944. godine anektirao SSSR. Njegov otac, poreklom Norvežanin, bio je oficir. Diplomirao je na univerzitetu u Oslu, opredelio se za karijeru nastavnika u Pakistanu.

Bivši generalni sekretar UN-a Kofi Anan imenovao je Ahtisarija za specijalnog izaslanika UN za pregovore o budućem statusu Kosova i Metohije. Njegov plan je, iako odbačen od strane Saveta bezbednosti i Srba, postao osnova za proglašenje nezavisnosti Kosova.

Dana 8. avgusta je izjavio da su Srbi krivi kao narod. Krajem juna i početkom jula 2007. godine u mnogim srpskim glasilima se pojavila vest da je Ahtisari primao mito od albanske mafije. Cifre se kreću od 2 do 40 miliona evra[. Krajem juna 2007. godine prvu vest o mitu je demantovala kancelarija Martija Ahtisarija, ali već početkom jula navode nemačke obaveštajne službe BND da je Ahtisari primio mito je potvrdio i Globalni informativni sistem. I predsednik američkog saveta za KiM – Džim Džatras je potvrdio da ima saznanja o primanju mita od strane Ahtisarija.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Aleksandar Radojičic

16.10.2023 09:42

Konačno,jedan mrzitelj Srpskog naroda manje.

Biba

16.10.2023 11:08

Crklo govno

Razum

16.10.2023 11:42

ZAR SAMO ON !? STETA .

Deda

16.10.2023 14:24

U paklu goreo vecno!!