SRDAČAN SUSRET VUČIĆA I ŠOLCA U NJUJORKU! Nemački kancelar dobio poziv da poseti Srbiju! (FOTO)

Autor:

Vesti

19.09.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskoristili smo priliku da razmenimo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ulozi i značaju UN u današnjem svetu, ali i o doprinosu koji mi, kao zemlje članice, možemo da damo u rešavanju postojećih globalnih izazova, naveo je Vučić

SRDAČAN SUSRET VUČIĆA I ŠOLCA U NJUJORKU! Nemački kancelar dobio poziv da poseti Srbiju! (FOTO)

Foto: Printskrin/instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prijemu koji je priredio nemački kancelar Olaf Šolc povodom 50. godišnjice članstva Nemačke u UN i pozvao Šolca da poseti Srbiju kako bi podrobno razmotrili sva pitanja od značaja za unapređenje saradnje između dve zemlje.

Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" naveo da je imao srdačan susret sa Šolcom.

- Iskoristili smo priliku da razmenimo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ulozi i značaju UN u današnjem svetu, ali i o doprinosu koji mi, kao zemlje članice, možemo da damo u rešavanju postojećih globalnih izazova - naveo je Vučić.

Republika

Foto: Printskrin/instagram/Buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić sa Olafom Šolcom u Njujorku

 

On je dodao da se sa nemačkim kancelarom saglasio da je 78. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija odlična prilika za lidere sveta da se sastanu i otvoreno razgovaraju o realnim problemima "sa kojima se svi susrećemo".

- Ponovio sam poziv kancelaru Šolcu da poseti Srbiju, kako bismo podrobno razmotrili sva pitanja od značaja za unapređenje saradnje između naše dve zemlje - poručio je Vučić.

U Njujorku, inače, danas počinje 78. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na kojem će se okupiti više od 140 svetskih lidera i predstavnika država, među kojima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a očekuje se da među glavnim temama budu klimatske promene i rat u Ukrajini.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (83)

Loading
Ana

19.09.2023 06:46

Vučića poštuju stranci.

Danka

19.09.2023 06:53

Сусрети у Њујорку биће прилике да се Вучић избори за још јаче позиција Србије у свим релацијама!

Jelena

19.09.2023 06:59

Svaki sastanak je bitan za Srbiju

Tijana93

19.09.2023 07:00

Predsednik Vučić želi saradnju sa svima.