PARIZ NA VIDIKU! Odbojkašice Srbije ZGROMILE Kanadu! Olimpijske igre nadohvat ruke!

Autor:

Sport

19.09.2023

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kanade rezultatom 3:0 (po setovima 25:19,25:17,25:21) u trećem meču grupe A na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

PARIZ NA VIDIKU! Odbojkašice Srbije ZGROMILE Kanadu! Olimpijske igre nadohvat ruke!

Foto: www.profimedia.rs

Pobedom nad Kanađankama na kvalifikacionom turniru u Ningbou, odbojkašice Srbije učvrstile su vodeću poziciju na tabeli grupe A u kvalifikacijama sa devet bodova bez izgubljenog seta.

Izabranice selektora Đovanija Gvidetija ubedljivo su nadigrale rivalke koje su samo sredinom trećeg seta uspele da pruže delimično ravnopravan otpor i revanširale se za poraz u Ligi nacija, koji je koštao Srpkinje plasmana na završni turnir ovog takmičenja.

Što se tiče samog meča sa Kanadom, Tijana Bošković, Jovana Stevanović i Aleksandra Uzelac su bile nezaustavljive u napadu u Srbija je prvi set rutinski dobila sa 25:19.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

U drugom su brzo stekle ubedljivu prednost i imale su 11:4, da bi nedugo zatim stekle i dvocifrenu razliku  - 17:7. Na kraju su naše devojke iskoristile četvrtu set loptu u povel su sa 2:0 u setovima - 25:17.

Poslednji treći period je doneo više neizvesnosti. Vodila se rovovska borba, sve do momenta kada je Srbija povela s 18:14, ipak, Kanađanke su uspele da izjednače (19:19), da bi Srbija posle vođstva od 22:21 vezala tri poena za konačan kraj.

Podsetimo, pre ovog meča šampionke sveta su maksimalnim rezultatima (po 3:0) savladale Ukrajinu i Meksiko, te su na odličnom putu da se nađu u "gradu svetlosti" 2024. godine.

Od osam ekipa koje učestvuju na kvalifikacionom turniru, plasman na Olimpijskim igrama naredne godine u Parizu obezbediće samo dve prvoplasirane reprezentacije.

Naredni meč odbojkašice Srbije igraju sutra protiv selekcije Češke od 10 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading