"SPREMAN SAM DA POSTANEM BOMBAŠ SAMOUBICA, IZBOŠĆU JEVREJINA NOŽEM I PREGAZIĆU GA KOLIMA": Užasavajuće izjave palestinske dece - evo čemu ih uče u školi! BESKRAJNA MRŽNJA(VIDEO)

Autor:

Svet

12.10.2023

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palestinska deca su deca odrastaju u teritorijama koje su deo izraelsko-palestinskog sukoba, posebno u pojasu Gaze, Zapadnoj obali i istočnom Jerusalimu. Ova deca žive u okolnostima koje su često obeležene sukobima, siromaštvom i ograničenjima u kretanju. Njihov svakodnevni život može biti veoma težak zbog političkih tenzija, ekonomske neizvesnosti i nesigurnosti.

"SPREMAN SAM DA POSTANEM BOMBAŠ SAMOUBICA, IZBOŠĆU JEVREJINA NOŽEM I PREGAZIĆU GA KOLIMA": Užasavajuće izjave palestinske dece - evo čemu ih uče u školi! BESKRAJNA MRŽNJA(VIDEO)

Foto: Printscren Twitter @LernerIsaak

Usled stalnih sukoba sa Izraelom, palestinska deca rastu u atmosferi mržnje i sukoba. Zato možda ne čudi da je u njima odgajana ogromna mržnja prema Izraelu i Jevrejima, a izjave ove dece će vas svakako šokirati: 

 

Deca u Palestini se suočavaju sa izazovima u vezi sa obrazovanjem zbog oštećenja ili uništenja škola tokom sukoba. Ovo otežava pristup kvalitetnom obrazovanju, što može dugoročno uticati na njihovu budućnost.

 

Zdravstveni sistem u Palestini je često preopterećen zbog sukoba. Deca često nemaju pristup adekvatnoj zdravstvenoj zaštiti, što može rezultirati lošim zdravljem i nedovoljnom ishranom.

Sukobi imaju duboke psihološke posledice na decu. Mnoga deca pate od traume, anksioznosti i depresije zbog stalne izloženosti nasilju i gubitku voljenih osoba.

Mnoga deca u Palestini nemaju sigurna mesta za igru i rekreaciju zbog oštećenih infrastruktura ili zbog straha od nasilja. Ovo može uticati na njihov fizički i emocionalni razvoj.

Roditelji često teže da zaštite svoju decu od sukoba i neizvesnosti. Ovaj stres može uticati na porodične odnose i način odgajanja dece.

Međunarodne organizacije i nevladine organizacije rade na pružanju podrške palestinskoj deci kroz pružanje obrazovanja, zdravstvene zaštite i psihološke podrške. Ipak, dugoročna rešenja za poboljšanje položaja palestinske dece zahtevaju trajni mir i političku stabilnost u regionu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading