"RUSIJA RASKRINKALA OPTUŽBE: Nismo se mešali u izbore u Slovačkoj!

Autor: Sputnjik

Svet

02.10.2023

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada Rusije u Slovačkoj oštro je demantovala optužbe o mešanju u izbore u toj zemlji i istakla da Rusija ne upliće u unutrašnje poslove drugih država.

"RUSIJA RASKRINKALA OPTUŽBE: Nismo se mešali u izbore u Slovačkoj!

Foto: www.profimedia.rs, shutterstock

 U saopštenju koje je izdala diplomatska misija, stoji:

"Odlučno odbacujemo lažne optužbe na račun Rusije o mešanju u izbore u Slovačkoj. Za razliku od nekih trenutnih saveznika Bratislave, mi ne zalazimo u unutrašnja pitanja drugih zemalja i ne bavimo se smenom režima niti 'obojenim revolucijama' različite vrste."

Ruska ambasada je takođe izrazila žaljenje zbog toga što Slovačka, prema njihovom mišljenju, nastavlja da koristi "antirusku kartu" u unutrašnjoj političkoj borbi, što dodatno narušava prijateljske odnose između dve zemlje.

Prethodno, predstavnik ruske ambasade pozvan je u Ministarstvo inostranih poslova Slovačke, gde su mu slovačke vlasti izrazile zabrinutost zbog izjave ruske obaveštajne službe koja se odnosila na aktivnosti SAD u Slovačkoj. Slovačke vlasti su takvu izjavu shvatile kao mešanje u birački proces u zemlji.

Podsećamo da su izbori u Slovačkoj održani 30. septembra, a partija "Smer" pobedila je sa 22,94% glasova. Njen lider Robert Fico, koji je već tri puta bio predsednik Vlade Slovačke, sada ima 14 dana da formira novu vladu. Tokom kampanje, Fico je obećao da će prekinuti vojnu pomoć Ukrajini i istakao da će učiniti sve što je moguće da se započnu mirovni pregovori u vezi s Ukrajinom, čime je potvrdio svoj nepromenjen stav o ovom pitanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading