APOKALIPTIČNE SCENE IZ TAŠKENTA: Dečaka ubio PROZOR, povređene 162 osobe STRAVIČNE SLIKE EKSPLOZIJE I POŽARA (FOTO)

Autor:

Svet

28.09.2023

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U tragičnom incidentu u Taškentu, glavnom gradu Uzbekistana, jedna osoba je izgubila život, dok je čak 162 ljudi povređeno usled eksplozije i požara koji su zahvatili skladište u blizini međunarodnog aerodroma. Vlasti u Uzbekistanu hitno su reagovale i saopštile detalje ovog stravičnog događaja.

APOKALIPTIČNE SCENE IZ TAŠKENTA: Dečaka ubio PROZOR, povređene 162 osobe STRAVIČNE SLIKE EKSPLOZIJE I POŽARA (FOTO)

Foto: Tanjug/Uzbekistan's Emergency Ministry Press Service via AP

Eksplozija se desila rano jutros, tačno u 2:43 po lokalnom vremenu, uzrokujući ozbiljne štete kako na samom skladištu, tako i u okolnim stambenim blokovima. Prema informacijama koje su saopštile uzbekistanske vlasti, prozori su razbijeni u obližnjim zgradama, a tinejdžer je preminuo nakon što je na njega pao prozorski okvir.

Republika

Foto: Tanjug/Uzbekistan's Emergency Ministry Press Service via AP

 

 

Međunarodni aerodrom u Taškentu, iako blizu mesta nesreće, nije pretrpeo ozbiljnije poremećaje u svom avio-saobraćaju. Uprava aerodroma je saopštila da se letovi odvijaju normalno, a Rojters je preneo tu informaciju.

Prema izveštajima lokalnih medija, na mestu incidenta su intervenisale čak 16 vatrogasnih i spasilačkih ekipa kako bi se suzbio požar koji je izbio u skladištu u gradskoj četvrti Sergeli. Pripadnici vatrogasne službe hrabro su se borili sa vatrenom stihijom kako bi spasili ljudske živote i sprečili dalje širenje požara.

Republika

Foto: Tanjug/Uzbekistan's Emergency Ministry Press Service via AP

 

 

Nažalost, uzrok eksplozije još uvek ostaje nepoznat, a ministarstvo za vanredne situacije Uzbekistana je najavilo da će sprovesti temeljnu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog incidenta.

 

Do trenutka pisanja ovog izveštaja, vatrogasci su nastavili sa potpunim gašenjem požara, koji je lokalizovan u 5:00 časova po lokalnom vremenu. Komunalne službe takođe su angažovane na čišćenju područja od posledica eksplozije.

 

Građani Taškenta ostaju u iščekivanju daljih informacija o ovom događaju, dok se zajedno sa vlastima nadaju da će istraga brzo pružiti odgovore i osvetliti mračnu tajnu iza ove tragedije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading