HRVATSKA UBICI MORA DA PLATI ODŠTETU OD 6.000 EVRA: Vozili ih kao KROMPIRE, ima modrice i čvoruge!

Autor:

Svet

27.09.2023

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski sud za ljudska prava odlučio je da Amiru Mafalaniju, zatvoreniku koji služi 16 godina zatvora zbog ubistva Ive Pukanića, treba isplatiti odštetu od skoro 6.000 evra zbog povreda glave koje je zadobio dok ga je pravosudna policija vraćala iz suda u Remetinec.

HRVATSKA UBICI MORA DA PLATI ODŠTETU OD 6.000 EVRA: Vozili ih kao KROMPIRE, ima modrice i čvoruge!

Foto: www.profimedia.rs

Amir Mafaloni

Mafalanijeva advokatica Lidija Horvat rekla je da se njen branjenik tokom transporta, usled kočenja policijskog vozila, koje je udarilo u drugo policijsko vozilo, jednostavno prevrnuo i zadobio modrice u glavu i slepoočnicu.

- Pravosudni policajci su ga vozili kao krompir - rekao je Horvat.

Ta tvrdnja je iznenadila Sindikat pravosudne policije, koji kaže da povrede zatvorenika nisu česte.

- Nisu baš pravosudni policajci Ajrton Sene koji voze tri stotine na sat. Vidite policajce na putu svaki dan, oni moraju da poštuju procedure. Pa, još gore, voze se u autobusu ZET-a jer ljudi iskaču iz njih, a oni su u autobusu ZET-a. čovek mora da koči, a kad koči, čovek ide gore nego kod nas u Marici - rekao je za RTL Jelenko Krešo, portparol Sindikata pravosudne policije i dodao da samo u Remetincu dnevno bude oko 30 uklanjanja.

Portparol kaže da policija uvek drži na oku zatvorenike.

- Mislim to kao krompiri... Po tome bi svaki put kad ih dovodimo sudiji morali od našeg transporta imati jedno dve čvoruge, tri masnice jer ih vozimo ko krompire - rekao je Krešo.

Hrvatski sud je Mafalaniju dosudio odštetu od 1.200 kuna i 800 kuna za sudske troškove zbog povreda koje je zadobio tokom transporta. Zatvorenik se potom žalio Evropskom sudu za ljudska prava, koji je presudio da još mora da plati skoro 6.000 evra, piše RTL televizija.

- To sada treba ispraviti i mislim da je to veoma važna poruka domaćim sudovima da ovo nije presuda samo podnosiocu predstavke Mafalani, već i svim ostalim građanima u parničnom postupku i svakako kao opšta mera koju treba postići presudom - rekao je advokat Horvat.

Još nije poznato da li će zatvorenici ubuduće vezivati pojaseve.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading