OPTUŽEN SENATOR MENENDEZ ZA KORUPCIJU! Nije mu prvi put da je upleten u radnje PODMIĆIVANJA!

Autor:

Svet

22.09.2023

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senator Robert Menendez optužen je u Njujorku.

OPTUŽEN SENATOR MENENDEZ ZA KORUPCIJU! Nije mu prvi put da je upleten u radnje PODMIĆIVANJA!

Foto: shutterstock

Senator Robert Menendez, demokrata iz Nju Džersija, optužen je u Njujorku nakon šest godina, nakon što je njegovo suđenje u drugom slučaju korupcije završilo pred porotom.

On je optužen u saveznoj optužnici za korupciju, saopštile su vlasti u petak. Optužnica protiv 69-godišnjeg demokrate koji vodi Senatsku komisiju za spoljne poslove, usledila je nakon dugotrajne istrage saveznih tužilaca na Menhetnu. U optužnici, otkrivenoj na saveznom sudu na Menhetnu, takođe se navode imena senatorove supruge, Nadin Menendez i istaknutog investitora za nekretnine u Nju Džersiju, Freda Dejbesa, optužujući ih za učešće u koruptivnoj šemi.

Republika

Foto: shutterstock

Senator Robert Menendez optužen

Takođe, optužen je i Vael Hana, dugogodišnji prijatelj gospođe Menendez koji je osnovao firmu za sertifikaciju halal mesa u Nju Džersiju, kao i peta osoba, Hoze Uribe, biznismen iz Nju Džersija. Već neko vreme je poznato da je Menendez bio pod federalnim nadzorom, a on je istakao da je voljan da pomogne istražiteljima i da je uveren da će stvar biti „uspešno zatvorena“. Inače, Menendez planira da se kandiduje za reizbor za četvri mandat u Senatu, a ukoliko bi podneo ostavku pre kraja svog mandata, odluku o imenovanju njegovoh naslednika bi doneo demokratski guverner Nju Džersija, Filip D. Marfi.

Inače, 2015. godine je Menendez optužen za podmićivanje, kako su federalni tužioci nazvali šemu između senatora i bogatog očnog lekara da trguju političkim uslugama za poklone vredne blizu milion dolara, uključujući luksuzne odmore na Karibima i doprinose za kampanju . Suđenje za korupciju Menendezu završeno je pogrešnim suđenjem u novembru 2017. godine, nakon što je porota rekla da nije u stanju da donese presudu. Sudija je kasnije oslobodio Menendeza nekoliko optužbi, a Ministarstvo pravde je odbacilo ostale. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading