SARADNJA SAD I SRBIJE NIKAD JAČA! Danas se u Skupštini obeležava dan Amerike - Grenel se DIREKTNO UKLJUČIO! (FOTO)

Autor:

Vesti

07.09.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obeležavanje Dana Amerike u Beogradu predstavlja priliku za razmenu ideja i iskustava između dve zemlje, sa ciljem unapređenja saradnje u različitim oblastima.

SARADNJA SAD I SRBIJE NIKAD JAČA! Danas se u Skupštini obeležava dan Amerike - Grenel se DIREKTNO UKLJUČIO! (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Danas se u Skupštini Srbije, tačnije u Kralja Milana, obeležava Dan Amerike u Beogradu. Ovaj događaj predstavlja važan trenutak u jačanju veza između Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.

Nakon uvodnog obraćanja i prvog panela o odnosima između SAD i Srbije, usledila je svečana dodela nagrada zaslužnim pojedincima koji su doprineli razvoju i unapređenju odnosa između ove dve zemlje. Ovo priznanje ima poseban značaj jer ističe doprinos ljudi koji su se istakli u jačanju bilateralnih veza.

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

- Danas obeležavamo dan Amerike u Beogradu. Veliki dan za nas jer imamo priliku da ugostimo nase prijatelje iz nacionalne garde Ohaja. Ovo je jedinstvena prilika da vidimo i čujemo razgovor izmedju Djurića, ambasadora Srbije u SAD i Hila, ambasadora SAD u Beogradu. Mislimo da je pravo vreme za unapredjenje bileteralnih odnosa dve zemlje - navodi Vladimir Marinković u uvodnom obraćanju. 

Jedan od laureata ovih prestižnih nagrada je i Ričard Grenel, koji se istakao svojim doprinosom, iako nije prisustvovao događaju u ličnosti. Umesto toga, poslao je video poruku kojom je izrazio svoju zahvalnost na ovom priznanju i podršku jačanju odnosa između SAD i Srbije.

- Srbija je pokazala izdržljivost u nizu medjunarodnih kriza, Srbija je čvrsto opredeljena da u buducem razvoju SAD budu jedan od ključnih partnera u daljem razvoju. Uveren sam da su pred nama velike i važne stvari. Americko - srpske odnose krasi istorijska povezanost, ekonomski interesi i zajednicke politicke vrednosti - navodi Marko Đurić. 

Nagrade poput ovih podsećaju na važnost međunarodnih odnosa i saradnje između zemalja. Ovaj događaj je takođe prilika za promociju kulturnih, ekonomskih i političkih veza između SAD i Srbije.

Obeležavanje Dana Amerike u Beogradu predstavlja priliku za razmenu ideja i iskustava između dve zemlje, sa ciljem unapređenja saradnje u različitim oblastima.

- U prilici smo da nase odnose pomerimo unapred i kao sto svaki biciklista zna jako je važno kretati se unapred. Razgovaraćemo o mnogim dešavanjima u svetu, valja reci da odnosi SAD i Srbije stoje postojano sami od sebe. Treba da nastavimo da saradjujemo posebno na polju privredne saradnje. Radicemo i na jačanju političkih odnosa, a ono o cemu treba da razgovaramo su teme za bezbednost - izjavio je Kristofer Hil.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading