"NE DIRAJTE NAM BOLESNU DECU"! Roditelji dece obolele od retkih bolesti osudili divljanje opozicije u Skupštini! POTRESNO!

Autor:

Vesti

06.09.2023

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelјi su u šoku jer upravo oni koji su bili najglasniji da se deca ne leče SMS porukama i to koristili kao oružje protiv vlasti, su upravo oni koji danas sprečavaju da se ta ista deca leče o trošku države, navodi se u saopštenju

"NE DIRAJTE NAM BOLESNU DECU"! Roditelji dece obolele od retkih bolesti osudili divljanje opozicije u Skupštini! POTRESNO!

Foto: RTS printscreen

Roditelјi dece obolele od retkih bolesti najoštrije su danas osudili pokušaje predstavnika dela opozicije da blokiraju rad Skupštine Srbije i usvajanje rebalansa budžeta, pored ostalog namenjenog za lečenje njihove dece, saopšteno je iz Udruženja obolelih od SMA i Udruženja obolelih od cistične fibroze. 

- Ono što bi prvo želeli da kažemo, je da ne postoji roditelј deteta koje boluje od retke bolesti kao i teških i smrtonosnih da nas juče nije kontaktirao i insistirao da kao predstavnici pacijenata sprečimo opstruisanje rada Skupštine. Roditelјi su u šoku jer upravo oni koji su bili najglasniji da se deca ne leče SMS porukama i to koristili kao oružje protiv vlasti, su upravo oni koji danas sprečavaju da se ta ista deca leče o trošku države - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u trenutku kada treba da se konačno reši problem lečenja dece i odraslih obolelih od retkih bolesti za koje postoji terapija, kao i operacije u inostranstvu, očekivalo se da oni jučerašnji dan slave, a ne da skandiraju i prave haos u Skupštini.

Podsećanja radi, kako se navodi u saopštenju, to su isti oni lјudi koji pozivaju na proteste protiv nasilјa, ali jučerašnjim danom konačno su, navodi se dalje u saopštenju, ''pale maske i kako opstruišu lečenje obolelih, sutra bi tako podstrekivali nasilјe''. '

- Ovim putem najstrašnije osuđujemo opstrukciju lečenja bolesne dece. Svim majkama koje su vas juče gledale sa nadom da će budžet biti usvojen i da će u oku zasijati iskra sreće, potekle su reke gorkih suza videvši kako se gazi po njihovoj deci. Nemojte nam dirati bolesnu decu jer ne postoji jača borba od one koje mogu da vode majke za zdravlјe svoje dece - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da u ime Udruženja obolelih od SMA i u ime Udruženja obolelih od cistične fibroze, najlјubaznije mole da opozicija ne izaziva opštu katastrofu i destabilizaciju, jer ''udariti majke u bolesnu decu je'', kako navode, ''najblaže rečeno dno svakog dna i ispod svake časti i dostojanstva''.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Mali

06.09.2023 23:54

Ако се мајке подигну и крену у борбу за своју децу ,опозиције има да нема. А тада ће све мајке Србије стати уз њих да их подржи у борби за здравље нихове деце.

Gaga

07.09.2023 00:01

Monstrumi mogu samo da se protive pomoci koja je namenjena za bolesnu decu. Opozicija je bas to uradila

Boki

07.09.2023 00:04

Neverovatna desavanja ovih dana, velika sramota

Bojana

07.09.2023 00:05

I koji ce da odgovara od svih koji su protestovali tamo na radnom mestu?