EVO ŠTA JE POSLUŽENO NA GOZBI DVA LIDERA: Carski jelovnik za Kima i Putina - od pačetine sa smokvama, preko knedli sa krabama, do šerbeta od pasjeg trna

Autor:

Svet

13.09.2023

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je priredila raskošan zvanični državni banket u čast posete severnokorejskog lidera Kima Džong Una, preneo je TASS.

EVO ŠTA JE POSLUŽENO NA GOZBI DVA LIDERA: Carski jelovnik za Kima i Putina - od pačetine sa smokvama, preko knedli sa krabama, do šerbeta od pasjeg trna

Foto: Tanjug/AP

Kim i ruski predsednik Rusije Vladimir Putin sastali su se danas na kosmodromu Vostočni kod grada Ciolkovski u Amurskoj oblasti na Dalekom istoku. Razgovor dvojice lidera trajao je više od sat vremena, preneo je CNN.

Kako je podelila ruska državna agencija Rusija 1, na meniju svečanog banketa koji je usledio su se našla sledeća jela:

- Salata sa pačetinom, smokvama i nektarinama

- Knedle sa kamčatskim krabama
- Riblja čorba od amura
- Šerbet od pasjeg trna
- Jesetra sa pečurkama i krompirima
- Mramorni goveđi antrikot sa zapečenim povrćem
- Brusnice iz tajge sa pinjolima i kondenovanim mlekom

Kako podseća CNN, ovo je druga državna večera koju Rusija održava za Kima, nakon državnog prijema u njegovu čast tokom posete severnokorejskog lidera Vladivostoku 2019.

Severnokorejski lider Kim Džong Un saopštio je danas na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da su odnosi sa Rusijom prvi prioritet za Severnu Koreju.

Naše prijateljstvo ima duboke korene i sada su prvi prioritet naše zemlje odnosi sa Ruskom Federacijom, rekao je Kim Džong Un na sastanku sa Putinom na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti, prenosi agencija RIA Novosti.

Kim je izjavio i da Pjongjang podržava sve odluke Moskve i da želi da dalje razvija bilateralne odnose.

- Želimo da dalje razvijamo odnose. Uvek smo podržavali i podržavamo sve odluke predsednika Putina i odluke ruske vlade - rekao je severnokorejski lider na sastanku sa Putinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading