ZA PUTINOVO ZDRAVLJE, ZA NOVE POBEDE RUSIJE: Ovako je severnokorejski lider nazdravio svom domaćinu! Svi su ustali i podigli čaše (VIDEO)

Autor:

Svet

13.09.2023

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski lider Kim Džong Un je na zvaničnoj večeri sa Vladimirom Putinom prisutnima predložio da se nazdravi za zdravlje ruskog predsednika, za nove pobede Rusije i za kontinuirani razvoj rusko-korejskog prijateljstva, posle čega su svi za stolom ustali i podigli čaše, uključujući i Putina.

ZA PUTINOVO ZDRAVLJE, ZA NOVE POBEDE RUSIJE: Ovako je severnokorejski lider nazdravio svom domaćinu! Svi su ustali i podigli čaše (VIDEO)

Foto: Printscreen Telegram RIA Novosti

„Predlažem da podignem čašu za dobro zdravlje poštovanog predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina, za nove pobede velike Rusije, za kontinuirani razvoj rusko-korejskog prijateljstva i za zdravlje svih građana koji su ovde prisutni, rekao je Kim Džong Un na zvaničnoj večeri sa Putinom na kosmodromu Vostočni.

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin i lider Severne Koreje Kim Džong Un održali su danas tet-a-tet sastanak koji je trajao više od dva sata, posle pregovora u proširenom sastavu, saopštila je pres služba Kremlјa.

 

Odnosi Moskve i Pjongjanga ne bi trebalo da zabrinjavaju druge zemlјe, jer nisu usmereni ni protiv koga, istakao je Peskov, komentarišući sastanak dvojice lidera.

"Sva druga pitanja tiču se samo naše dve suverene zemlјe i ne bi trebalo da budu predmet zabrinutosti trećih država, jer se naša saradnja odvija u korist naroda naših dveju zemalјa, a ne protiv bilo koga“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.

"Severna Koreja je naš bliski sused. I uprkos bilo kakvim komentarima ili povicima spolјa, mi ćemo graditi odnose sa našim susedima na način koji je koristan za nas i za naše susede“, naglasio je Peskov.

 

On je dodao da Rusija zadržava svoju poziciju u UN kada su u pitanju sankcije Severnoj Koreji, ali to ne može, ne treba i neće biti prepreka razvoju rusko-severnokorejskih odnosa. Peskov je istakao da se izgradnja odnosa između Rusije i Severne Koreje takođe tiče osetlјivih oblasti, uklјučujući i vojnu.

 

Razgovor se održava u sali za sastanke tehničkog kompleksa kosmičkog raketnog kompleksa „Sojuz 2“. U razgovorima su učestvovali članovi delegacija dve zemlje.

Sa ruske strane, pregovorima su prisustvovali zamenik šefa predsedničke administracije i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ministar spolјnih poslova Sergej Lavrov, zamenik premijera - ministar industrije Denis Manturov, ministar odbrane Sergej Šojgu, zamenik premijera Aleksej Overčuk, potpredsednik vlade Marat Husnulin, ministar saobraćaja Vitalij Savelјev i ministar prirodnih resursa Aleksandar Kozlov.

Kim Džong Una na putovanju prate šef Ministarstva spolјnih poslova DNRK Čoe Song Hui, šef odelјenja za vojnu administraciju Centralnog komiteta Radničke partije Park Čong Čon i zamenik šefa Centralnog vojnog komiteta Li Bjung Čol, navodi RIA Novosti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading