SLIKAO LJUDSKOM KRVLJU, PRODAVAO DELOVE TELA IZ MRTVAČNICE: Na mrežama oglašavao prodaju kostiju, zuba, rebara, ono što mu je pronađeno u kući je za NEVERICU! BOLESNO!

Autor:

Svet

10.09.2023

15:18 >> 15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samoproglašeni „umetnik ljudske krvi“ iz Pensilvanije koji je uhapšen zbog prodaje delova tela, od kojih neka pripadaju deci, izjasnio se krivim na saveznom sudu za trgovinu ljudskim ostacima.

SLIKAO LJUDSKOM KRVLJU,  PRODAVAO DELOVE TELA IZ MRTVAČNICE: Na mrežama oglašavao prodaju kostiju, zuba, rebara, ono što mu je pronađeno u kući je za NEVERICU! BOLESNO!

Foto: pixabay.com

Džeremi Poli, 41, iz Enole, prvobitno je uhapšen i optužen za zlostavljanje leša, primanje ukradene imovine i prihod stečen nezakonitim aktivnostima.

 

Tokom pojavljivanja u petak u američkom Okružnom sudu u Skrantonu, Poli je priznao svoju ulogu u nacionalnoj mreži ljudi koji su kupovali i prodavali ljudske ostatke ukradene sa Harvardske medicinske škole i mrtvačnice u Arkanzasu.

 

On se izjasnio o krivici pred sudijom Okružnog suda SAD Metjuom V. Branom za zaveru i međudržavni transport ukradene imovine.

Poli— umetnik za modifikovanje tela čije je lice prekriveno tetovažama i čija je glava ukrašena metalnim šiljcima — postavio je slike kesa i gomile butnih kostiju, pršljenova, klavikula, rebara i ljudskih zuba za prodaju, na svojoj sada obrisanoj Fejsbuk stranici.

Stranica na Fejsbuku koju je Paulei koristio za reklamiranje delova tela zove se  „Veliki vunderkamer“,  a u opisu stoji:  „Prodavnica čudnih i neobičnih, muzejskih eksponata, gostujućih predavanja, zabave uživo i još mnogo toga! Čudno, radoznalo i jedinstveno na svaki mogući način!“

Poli je policiji rekao da je kolekcionar "neobičnih stvari" i tvrdio da su ostaci kupljeni legalno. Policajci su prvobitno pronašli ono što su opisali kao starije ljudske ostatke, uključujući cele skelete za koje su utvrdili da su zakonito dobijeni.

 

Međutim, nakon druge dojave o novijim ostacima u Paulijevoj kući, istražitelji su se vratili u kuću.

Policija je pronašla tri kante od pet galona u kojima su se nalazili različiti delovi tela, uključujući dva mozga, ljudsku kožu i salo, srce, bubreg, jetru, pluća, dušnik i mandibulu deteta sa zubima.

Federalni i državni organi za sprovođenje zakona su kasnije presreli pakete adresirane na Polija od žene iz Arkanzasa, u kojima su navodno bili delovi tela.

 

Poli je rekao istražiteljima da namerava da preproda delove tela, navodi se u izjavi pod zakletvom. Istražitelji navode da je Paulei dogovorio da plati 4.000 dolara za delove tela, uključujući polovinu ljudske glave, preko Fejsbuk Mesindžera.

 

Skot i petoro drugih optuženi su zajedno sa Polijem i čekaju na suđenje, saopštila je kancelarija američkog tužioca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading