PUTIN DOVEO NOVOG ČOVEKA NA ČELO VAGNERA! Njegov miljenik vođa ozloglašene plaćeničke grupe - EVO KO JE ON! (FOTO)

Autor:

Svet

24.08.2023

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jevgenij Prigožin je bio ključna figura unutar Vagnera, vodeći ovu privatnu vojnu kompaniju u njihovim aktivnostima u Ukrajini, Siriji i drugde.

PUTIN DOVEO NOVOG ČOVEKA NA ČELO VAGNERA! Njegov miljenik vođa ozloglašene plaćeničke grupe - EVO KO JE ON! (FOTO)

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Na osnovu najnovijih dešavanja i spekulacija unutar Vagner grupe, paravojne organizacije sa vezama u Rusiji, čini se da su se stvari znatno komplikovale nakon neuspelog pokušaja puča i navodne smrti vođe Jevgenija Prigožina. Ove spekulacije dodatno su uznemirile situaciju u Rusiji, sa mnogima koji pokušavaju da razumeju šta se dešava unutar ove tajanstvene i kontroverzne grupe.

Iako smrt Jevgenija Prigožina još nije zvanično potvrđena, mnogi analitičari i izvori navode da se situacija u Vagner grupi promenila i da se postavlja pitanje ko će preuzeti vođstvo ove organizacije, koja je poznata po svojim paravojnim operacijama u različitim delovima sveta.

Jevgenij Prigožin je bio ključna figura unutar Vagnera, vodeći ovu privatnu vojnu kompaniju u njihovim aktivnostima u Ukrajini, Siriji i drugde. Prema izveštajima, Putin je razmotrio mogućnost da 61-godišnji Andrej Trošev, poznat kao Sedi, preuzme vođstvo Vagnera. Trošev je bio povezan sa Putinom i poznat kao jedan od njegovih bliskih saradnika.

Foto: YouTube/Global News

 

Nakon neuspelog pokušaja puča u Rusiji, Putin se sastao s Prigožinom i starijim članovima Vagnera kako bi razgovarali o budućnosti grupe. Očigledno je da je Putin ponudio nekoliko opcija za nastavak rada Vagnera, a prema nekim izvorima, među tim opcijama je bila i mogućnost da Trošev preuzme komandu.

Vagner grupa je dugo bila tajanstvena organizacija koja se povezuje sa ruskom vladom i njenim interesima. Njihove aktivnosti su uključivale borbene operacije u konfliktnim zonama, sa članovima koji su se borili u Ukrajini, Siriji i drugim mestima. Ova grupa je takođe izazivala kontroverze zbog optužbi za kršenje ljudskih prava i učešće u različitim sukobima širom sveta.

U svetlu trenutnih događaja, situacija u Vagner grupi ostaje nejasna i dinamična. Mogućnost da Andrej Trošev preuzme vođstvo dodatno komplikuje sliku, dok mnogi strahuju da bi ta organizacija mogla postati još opasnija pod Putinovim nadzorom. Ove spekulacije dodatno ukazuju na složenost političke i vojne dinamike unutar Rusije, i na uticaj koji Vagner grupa može imati na regionalne i globalne odnose.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading