PRIGOŽIN NA DAN POGIBIJE POBEGAO IZ AFRIKE! Pokušao da spreči plan Kremlja da Vagnerovce zameni vojskom, tome se IZUZETNO PROTIVIO

Autor:

Svet

24.08.2023

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prigožinov odlazak u Afriku i njegov još brži povratak pripisuje se činjenici da je pod rukovodstvom zamenika šefa GRU (Službe za posebne aktivnosti) Andreja Averjanova razvijen set mera za potpunu zamenu kontingenta Vagnerovih boraca u Africi, čemu se Prigožin protivio.

PRIGOŽIN NA DAN POGIBIJE POBEGAO IZ AFRIKE! Pokušao da spreči plan Kremlja da Vagnerovce zameni vojskom, tome se IZUZETNO PROTIVIO

Foto: Tanjug/AP

Jevgenij Prigožin, koji je sa još devet ljudi sinoć poginuo prilikom pada aviona u u Tverskoj oblasti, juče se naprasno vratio iz Afrike, odakle se nedavno javio sa obećanjem da će "njegova kompanija konačno osloboditi narod na ovom kontinentu"!

Prigožinov odlazak u Afriku i njegov još brži povratak pripisuje se činjenici da je pod rukovodstvom zamenika šefa GRU (Službe za posebne aktivnosti) Andreja Averjanova navodno razvijen set mera za potpunu zamenu kontingenta Vagnerovih boraca u Africi. Planirano je da se stvori i obuči korpus od više od 20 hiljada ljudi. Prigožin se tome izuzetno protivio i činio je sve da to spreči, navodi Telegram kanal VČK-OGPU.

Inače, Andrej Averjanov je poznat po operacijama GRU kao što su trovanje Sergeja i Julije Skripal u Solsberiju, eksplozija u skladištu u Vrbetici u Češkoj i trovanje bugarskog trgovca oružjem Jemeljana Gebreva, navodi VČK-OGPU.

Insajderski izvori navode da je je Kremlj imao jak plan da spreči delovanje Vagnera u Africi, na koju se plaćenička vojska Jevgenija Prigožina fokusirala posle jednodnevne pobune u junu 2023. godine.

Otud se upravo pre nekoliko dana oglasio i Prigožin i to posle dužeg vremena, a pretpostavka je da je tamo otišao kako bi, ignorišući Kremlj i Rusko ministarstvo odbrane, obezbedio nastavak misije svojim vojnicima.

Podsećamo da se Vagnerovci u Africi već povezuju sa nizom ratnih zločina u Centralnoafričkoj Republici i Maliju, pa čak i sa pučem u Nigeru.

Podsećamo, u padu aviona, osim Prigožina poginulo je još devetoro ljudi, a među njima je i Dmitrij Utkin.

Bonus video:

 

 

 

 

 

 

K

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading