AMERIKANAC POSETIO POSLEDNJE PLEME LJUDOŽDERA: Korovaji jedu lopove i one koje opsedne zli duh - ali ove delove tela nikad neće staviti u usta (VIDEO)

Autor:

Svet

18.08.2023

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki avanturista proveo je neko vreme u džungli Nove Gvineje i susreo sa plemenom koje živi kao u kamenom dobu i koje još uvek praktikuje kanibalizam.

AMERIKANAC POSETIO POSLEDNJE PLEME LJUDOŽDERA: Korovaji jedu lopove i one koje opsedne zli duh - ali ove delove tela nikad neće staviti u usta (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube Drew Binsky

Dru Binski je sam otputovao u Papuu Novu Gvineju, gde pleme Korovajci žive kao što bi živeli naši preci iz kamenog doba, piše britanski Dejli star.

Sve do 1974. godine, kada su antropolozi došli na Papuu, Korovai nisu znali da na Zemlji ima još ljudi.

„Saznao sam da Korovaji ne jedu ljude zbog uživanja ili nutritivne vrednosti“, objasnio je on. "To je jednostavno oblik kazne. Ukradeš nešto, spale te na vatri i pojedu".

Korovaji takođe veruju da zli demon zvan "kakua" može da zaposedne ljudsko biće i da ga „pojede“ iznutra, pretvarajući ga u vešticu.

Za njih je zdravorazumsko razmišljanje da nekoga ko je opsednut treba i ubiti i pojesti.

„Korovaji veruju da misteriozne smrti i bolesti izazuvaju kakui ili zli demoni koji preuzimaju ljudski oblik. Veruju da se kakui maskiraju u prijatelje ili članove porodice u pokušaju da steknu poverenje plemena kako bi ih kasnije mogli ubiti. Korovajska tradicija je da izvode kanibalističke rituale nad svakim za koga se veruje da je kakua, kako bi zaštitili članove plemena... to je deo pravosudnog sistema zasnovanog na osveti", kaže Dru.

Stanovnici džungle grade kuće na visokim stubovima, da žene i deca ne bi bili zarobljeni ili pojedeni.

Republika

Foto: Printscreen Youtube Drew Binsky

 

 

Ukus ljudskog mesa porede sa ukusom divlje svinje ili emua. Ljudi iz plemena jedu svaki deo tela osim kose, noktiju i penisa.

Deci mlađoj od 13 godina nije dozvoljeno da jedu ljudsko meso, jer Korovaji veruju da jedenje kahua nosi rizik da i sami postanete opsednuti.

Jedan vodič iz džungle, po imenu Kornelius, ispričao je kako je stekao poverenje izolovanog plemena:

„Jedne noći dali su mu pakovanje mesa i rekli mu da je ljudsko. Ako je jeo, mogao bi da ostane kod njih, a ako nije, onda bi mu rekli da ode. Pojeo ga je i tako im je postao veoma blizak."

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading