SELO U PERUU POD OPSADOM VANZEMALJACA!? Meštani tvrde da ih terorišu LETEĆA BIĆA SREBRNE BOJE, otporna na metke! Zovu vojsku u pomoć, vlast upire prstom u MAFIJU

Autor:

Svet

12.08.2023

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesti o „dva metra visokim vanzemaljcima “ koji terorišu seljane u Peruu zaprepastili su svet ove nedelje.

SELO U PERUU POD OPSADOM VANZEMALJACA!? Meštani tvrde da ih terorišu LETEĆA BIĆA SREBRNE BOJE, otporna na metke! Zovu vojsku u pomoć, vlast upire prstom u MAFIJU

Foto: Tanjug/AP

Pripadnici malog peruanskog plemena Ikitu okruženi su gustom džunglom u ruralnom Alto Nanaju, a tvrde da ih napadaju „oklopljena“ i „lebdeća“ bića otporna na metke, piše Dejli mejl.

Lokalno stanovništvo takođe upoređuje svoje napadače sa „zelenim goblinima“ i lokalnim peruanskim mitskim bićima „Pelacarasima“ koja gule kožu sa lica.

Meštani su napadače u početku opisali kao bića srebrne boje sa ogromnim glavama, koja su bila otporna na lovačko oružje plemena .  

 

„Izgledaju oklopljeni kao zeleni goblini iz Spajdermena“, rekao je vođa Ikitua Avila. 

 

Avila je dalje opisao cipele za napadače kao „okrugle forme“.

„Sa tim se dižu“, objasnio je. "Lebde jedan metar visoko i imaju crveno svetlo na peti. Glava mu je duga, maska duga, a oči su mu napola žućkaste. Uz to vas dobro vide i odlaze", navodi se u izjavi Avile, koju citira  RPP . 

„Oni su stručnjaci za bekstvo“, rekao je on. 

Ikitu su ispričali novinarima da je ovogodišnja opsada „vanzemaljaca“ počela 11. jula, pri čemu se lokalno stanovništvo od tada suočava sa žestokim napadima letećih,dva metra visokih misterioznih bića u tamnim kapuljačama .

„Ova gospoda su vanzemaljci“, rekao je jedan lider Ikitua, Jairo Reategui Avila, za lokalni radio program Perua (RPP) .

„Pucao sam ga dva puta i on ne pada, već se diže i nestaje. Uplašeni smo onim što se dešava“.

Peruanska policija tvrdi da su vanzemaljci u stvari pripadnici ilegalnih kriminalnih sindikata za iskopavanje zlata: ogranci poznatih narko kartela poput  brazilskog "O Primeiro Comando da Capital", kolumbijskog "Clan del Golfo", FARC-a i drugih koji su decenijama pustošili  Latinsku Ameriku .

Nacionalno tužilaštvo Perua, koje sada istražuje „ napade vanzemaljaca“, uperilo je prst u članove ove zlatne „mafije“, koje su njihove vojske delimično proterale iz Brazila i Kolumbije. Smatraju da oni koriste raketne rance koji ih dižu u vazduh, i da žele da izazovu strah bizarnom kampanjom „vanzemaljskog” terora, i da drže lokalno stanovništvo u njihovim domovima, dalje od ilegalnih zlatnih jama kartela.

Tužioci sumnjaju da su ovi ilegalni rudarski karteli prvo koristili svoje mlazne rance da traže zlato dublje u nemilosrdnim džunglama koje okružuju peruansku reku Nanaj, gde se zlato kao mulj taložilo u korita reka duž pritoka reke koje se ulivaju u Amazon. 

Ali još jedan ključni svedok za tužioce, učiteljica u školi, prijavila je da je videla ova jeziva bića kako se uzdižu sa zemlje na sasvim zemaljski način. Prema njenim rečima,ilegalni rudarski kartel koristio je propelere i opremu visoke tehnologije. Peruanska policija opisala je te uređaje kao „mlazne rance“. 

 

Pakaja, koji radi u obližnjoj zajednici San Antonio de Pintujaku, rekao je za RPP Noticias  da je bio svedok pokušaja ilegalnih rudara da kidnapuju 15-godišnju devojčicu 29. jula.

 

Tinejdžerka je navodno zadobila posekotine po vratu i druge povrede tokom pokušaja otmice.

Kvintanila, specijalizovani tužilac za pitanja životne sredine u Loretu, rekao je za RPP da ove strane mafije vode svoja preduzeća za vađenje zlata iz gradova u Loretu, najsevernijem regionu Perua.

Kvintanila je rekao agenciji da sumnja da su ovi ilegalni kopači zlata možda prvi koristili mlazne rance da istraže dublje u gustu peruansku džunglu u potrazi za novim nalazištima zlata u koritu reke.

Ikitu su molili peruansku vojsku da interveniše. U nemogućnosti da nastave sa svakodnevnim životom u selu, koje je udaljeno otprilike 10 sati vožnje rekom od glavnog grada Loreta, Ikitu su sada organizovali noćne patrole da love svoje visokotehnološke napadače sve dok vojska Perua ne može da interveniše.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading