UBIJEN STANISLAV RŽICKI: Ruski komandant bio upisan na crnu listu neprijatelja Ukrajine

Autor:

Svet

11.07.2023

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant podmornice ruske mornarice Stanislav Ržicki (42) ubijen je u Krasnodaru

UBIJEN STANISLAV RŽICKI: Ruski komandant bio upisan na crnu listu neprijatelja Ukrajine

Foto: Пресс-служба администрации Краснодара

Zamenik načelnika gradskog odeljenja za mobilizacioni rad Stanislav Ržicki, koji je ubijen u Krasnodaru, ranije je uvršten u onlajn bazu podataka „Mirotvorac“, crnu listu na kojoj se objavljuju imena i adrese osoba koje Ukrajina smatra neprijateljima.

Podaci Ržickog uneti su u bazu podataka ukrajinskog sajta „Mirotvorac“, a njegova fotografija sada ima status „likvidirana“, javljaju RIA Novosti. Sajt "Mirotvorac" poznat je po, kako navode RIA Novosti, skandaloznim publikacijama u kojima objavljuje podatke novinara, pripadnika milicije samoproglašenih republika DNR i LNR i drugih građana, nazivajući ih „izdajnicima otadžbine“.

U proleće 2016. godine, taj sajt je objavio spiskove novinara, među kojima i stranih, koji su dobili akreditacije od DNR i LNR, navodeći njihove kontakt podatke, nakon čega su neki od njih dobili pretnje. Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović ocenila je tada da je objavljivanje ličnih podataka „alarmantan korak koji bi mogao dodatno da ugrozi bezbednost novinara”.

Akcije vlasnika sajta „Mirotvorac“ kritikovala je i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, upozorivši da su ove objave „direktan poziv na odmazdu nad novinarima“. Baza podataka sajta „Mirotvorac” sadrži i podatke o nizu ruskih ličnosti iz oblasti kulture i drugih građana različitih zemalja.

Ranije je pres-služba administracije Krasnodara potvrdila RIA Novostima smrt zamenika načelnika gradskog odeljenja za mobilizacioni rad Stanislava Ržickog. Prema izvoru agencije, ubijen je iz vatrenog oružja. Zamenik Državne dume, bivši šef Krasnodara Jevgenij Pervišov izrazio je saučešće. Ržicki, koji je ranije komandovao podmornicom "Krasnodar", ubijen je pucnjem u leđa, rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading