DOBILI NAREĐENJE DA UBIJU PRIGOŽINA?! Ukrajinci otkrili ŠOKANTNE informacije: Kremlj šalje tajnu službu - "Da li će uspeti?" (FOTO)

Autor:

Svet

30.06.2023

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima šefa Budanova, ruske specijalne službe dobile su zadatak da ubiju lidera Vagnera.

DOBILI NAREĐENJE DA UBIJU PRIGOŽINA?! Ukrajinci otkrili ŠOKANTNE informacije: Kremlj šalje tajnu službu - "Da li će uspeti?" (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Savezna služba bezbednosti Ruske Federacije (FSB) dobila je zadatak da ubije šefa Vagner grupe Jevgenija Prigožina, saopštio je Kiril Budanov, šef ukrajinske vojno-obaveštajne službe.

Prema rečima šefa Budanova, ruske specijalne službe dobile su zadatak da ubiju lidera Vagnera. 

- Svesni smo da je FSB dobio zadatak da ubije Prigožina. Da li će uspeti? Samo će vreme pokazati. U svakom slučaju, potencijalni pokušaji ubistva neće se desiti brzo - rekao je Budanov.

Budanov je rekao da će ruskim specijalnim službama biti potrebno neko vreme da razviju odgovarajuće strategije i dođu do faze u kojoj su spremne za operaciju velikih razmera.

- Međutim... Postoje značajni znaci pitanja. Da li će uspeti da ga izvrše? Hoće li imati hrabrosti da izvrše ovo naređenje? - rekao je Budanov.

Prigožin je u utorak odleteo u egzil u Belorusiju prema sporazumu kojim je okončana kratka pobuna Vagnera.

 

 

Podsetimo, u noći 24. juna, u Rostovu na Donu, pripadnici Vagnera zauzeli su štab Južnog vojnog okruga nakon izjave Prigožina da su ruske oružane snage navodno izvršile raketne i bombaške napade na Vagnerove kampove, iako su to demantovali i Ministarstvo odbrane i ruski FSB.

Protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak za organizovanje oružane pobune. Predsednik Rusije Vladimir Putin je postupke pobunjenika nazvao zločinačkom avanturom, ubodom noža u leđa Rusiji i izdajom, izazvanim preteranim ambicijama i ličnim interesima.

Kasnije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, u dogovoru sa Putinom, obavio razgovore sa Prigožinom, nakon čega je Lukašenkova pres služba saopštila da je šef privatne vojne kompanije Vagner prihvatio njegov predlog da se zaustavi pokreta Vagnera u Rusiji i preduzmu dalji koraci za deeskalaciji.

Poprparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Prigožin odlazi u Belorusiju i da će krivični postupak biti povučen. Kremlj je saopštio da je garancija za to reč predsednika Rusije.

Lukašenko je 27. juna potvrdio Prigožinov dolazak na belorusku teritoriju. Prema CSO FSB, tokom istrage je utvrđeno da su učesnici pobune 24. juna prestali sa svojim akcijama direktno usmerenim na izvršenje zločina, s obzirom na to, krivični predmet je odbačen 27. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading