PRIGOŽIN SE VRATIO U MOSKVU?! Ovaj čovek je otkrio sve - da li vođa Vagnera spema novi puč ili će ipak pognute glave pred zvaničnike?!

Autor:

Svet

29.06.2023

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion povezan s Prigožinom je vrlo verovatno poleteo iz Belorusije za Moskvu.

PRIGOŽIN SE VRATIO U MOSKVU?! Ovaj čovek je otkrio sve - da li vođa Vagnera spema novi puč ili će ipak pognute glave pred zvaničnike?!

Foto: Tanjug/AP

Jevgenij Prigožin i Vladimir Putin

Šef plaćeničke grupe Jevgenij Prigožin otišao je u utorak u egzil u susednu Belorusiju nakon što je Rusija objavila da ga neće optužiti za pobunu.

Beloruska grupa Projekt Hajun analizirala je podatke praćenja letova od utorka i utvrdila da je avion povezan s Prigožinom vrlo verovatno poleteo iz Belorusije za Moskvu, a zatim odletio u Sankt Peterburg, piše Sky News.

Ruski vojni bloger Igor Girkin stoga smatra da se Prigožin vratio u Rusiju kako bi razgovarao s visoko pozicioniranim zvaničnicima. S tim teorijama se slaže i Institut za proučavanje rata (ISW) koji je saopštio kako ruske vlasti i Prigožin verovatno još uvek pregovaraju o pojedinostima sporazuma. 

- ISW ne može nezavisno da potvrdi da li se Prigožin zaista vratio u Rusiju, niti pojedinosti o navodnoj poseti. Ali, postoji mogućnost da se Prigožin vratio nakratko u Rusiju kako bi razradio detalje sporazuma koji je dogovorio beloruski lider Aleksandar Lukašenko - navodi ISW. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading