ZAHAROVA BEZ DILEME: Američke vize nisu izdate novinarima koji je trebalo da prate Lavrova

Autor:

Svet

23.04.2023

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaharova je istakla da je reč o očiglednoj manipulaciji slobodom govora i kršenjem prava novinara.

ZAHAROVA BEZ DILEME: Američke vize nisu izdate novinarima koji je trebalo da prate Lavrova

Foto: Tanjug/AP

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je da je neizdavanje viza ruskim novinarima nečuveno i da će odgovor zvanične Moskve Vašingtonu u vezi sa tim neizbežno uslediti.

Američke vize nisu izdate predstavnicima ruskih medija, koji je trebalo da putuju sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim na sastanak Saveta bezbednosti UN u Njujorku, izjavila je danas portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Govorimo o stvarnom tretmanu novinara u SAD. Ostalo je 40 minuta do njihovog polaska. Svi su novinari na aerodromu. Nemaju vize. Ambasada SAD je odgovorila na naš relevantan zahtev da rade na tome - napisala je Zaharova na Telegramu.

Foto: Tanjug/AP

 

Zaharova je istakla da je reč o očiglednoj manipulaciji slobodom govora i kršenjem prava novinara. Rusija neće zaboraviti i oprostiti neizdavanje američkih viza ruskim novinarima, izjavio je danas Lavrov pre odlaska u Njujork na predstojeće sastanke SB UN, kako piše Alo.

- Naglašavam, naći ćemo formate da odgovorimo na ovo, kako bi Amerikanci dugo pamtili da se takve stvari ne smeju raditi. I oni će to naučiti - naglasio je Rjabkov.

Rjabkov je rekao novinarima. koji su stigli na aerodrom da lete za Njujork, da je rusko ministarstvo spoljnih poslova poslednjih dana više puta kontaktiralo ambasadu u vezi s tim i da je ambasada obećala rešenje, navodeći da ta flagrantna laž samo diskredituje zemlju u kojoj se nalazi sedište UN. Rusija predsedava ovoga meseca Savetom bezbednosti UN.

U okviru ruskog predsedavanja, Lavrov će učestvovati na sastancima SB UN 24. i 25. aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Džonko

24.04.2023 03:46

Toliko o poštovanju slobode govora, mišljenja i slobodnoh medija... A nama će da drže predavanja o svemu tome kako smo nekorektni i ne dozvoljavamo sve to...!! NEVIĐENO LICEMERJE... Zato svi mediji u Srbiji kada požele da pišu ili se jave da komentarišu u tom stvarima prvo neka pogledaju šta "zapadne demokratije" rade na tu temu..!!?? JEDNOSTAVNO ZAAABRANEE