UKRAJINSKI PREDSEDNIK UVEO SANKCIJE SPORTISTIMA! Evo KOJA su se imena našla na listi!

Autor:

Svet

18.04.2023

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina je prošle godine sankcionisala i svog nekadašnjeg reprezentativca i zaslužnog građanina Anatolija Timoščuka.

UKRAJINSKI PREDSEDNIK UVEO SANKCIJE SPORTISTIMA! Evo KOJA su se imena našla na listi!

Foto: printskrin/youtube/ Office of the President of Ukraine

Neverovatne vesti dolaze iz Ukrajine. Predsednik te zemlje Volodimir Zelenski uveo je sankcije ruskim i beloruskim sportistima.

Zelenski je podržao odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, donevši uredba koja predviđa blokadu imovine, zabranu poslovanja u zemlji i sticanja nekretnina i zabranu ulaska u zemlju na 50 godina, prenosi Kurir.

Od poznatih ruskih sportista na crnoj listi našli su se fudbaleri Igor Akinfejev (CSKA), Jurij Gazinski (Ural), Dinijar Biljaletdinov, Sergej Ovčinjikov... Klizači i klizačice - Ilja Averbuh, Jelisaveta Tuktamiševa, Jevgenij Semenenko, Aleksandra Stepanova...

Poznata bivša gimnastičarka Svetlana Horkina, hokejaši Andrej Kovalenko, Maksim Kuznjecov... Skijašica Veronika Stepanova...

Ukrajina je prošle godine sankcionisala i svog nekadašnjeg reprezentativca i zaslužnog građanina Anatolija Timoščuka koji živi u Sankt Peterburgu u Rusiji. Oduzeli su mu državljanstvo i sve počasti, čak i trenersku PRO licencu, jer nije osudio Specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading