VLADIMIR PUTIN POSETIO UKRAJINU! Prvi dolazak od početka rata

Autor:

Svet

18.04.2023

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je posetio je štab armijske grupe "Dnjepar" u Hersonskoj oblasti

VLADIMIR PUTIN POSETIO UKRAJINU! Prvi dolazak od početka rata

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je štab armijske grupe "Dnjepar" u Hersonskoj oblasti, na jugu Ukrajine, saopštila je danas pres-služba Kremlja, prenose ruske agencije.

- Vladimir Putin je u štabu armijske grupe Dnjepar u Hersonskoj oblasti saslušao izveštaje komandanta Vazdušno-desantnih snaga general-pukovnika Mihaila Teplinskog, komandanta grupe trupa 'Dnjepar' general-pukovnika Olega Makareviča i drugih vojnih komandanata - prenosi Interfaks.

- Ne želim da skrećem vašu pažnju sa direktnih dužnosti u vezi sa komandovanjem i rukovođenjem, tako da ćemo raditi na poslovan način, kratko, ali konkretno - rekao je Putin otvarajući sastanak sa komandantima.

Naveo je da mu je važno da čuje njihovo mišljenje o situaciji i da razmene informacije i zatražio da najpre čuje izveštaj o situaciji na pravcu Hersona, a zatim Zaporožja.

U saopštenju se ne navodi kada je Putin posetio štab u Hersonskoj oblasti.

Hersonska oblast se nalazi na jugu Ukrajine, a Rusija je u septembru prošle godine proglasila pripajanje te oblasti.

Administrativno sedište te oblasti, grad Herson, pod kontrolom je ukrajinskih snaga.

Poseta Luganjskoj oblasti

Kremlj je danas saopštio da je predsednik Rusije Vladimir Putin posetio štab nacionalne garde „Vastok“ u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), na istoku Ukrajine, čije je pripajanje proglasila Rusija, i saslušao je izveštaje o situaciji na terenu.

Kako je navedeno, Putin je posetio štab Nacionalne garde „Vastok”, gde je od general-pukovnika Aleksandra Lapina i drugih visokih oficira čuo izveštaje o situaciji na tom pravcu, prenosi list Izvestija.

To je prva poseta predsednika Rusije samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici, koja se nalazi na istoku Ukrajine i čije je pripajanje u septembru prošle godine proglasila Rusija.

Agencija RIA Novosti prenosi da je u Kremlju rečeno da radne posete Putina štabu armijske grupe "Dnjepar" u Hersonskoj oblasti i štabu Nacionalne garde "Vastok" nisu unapred pripremane.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
011

18.04.2023 08:36

To je specijalna vojna operacija.