ALEKSEJ NAVALJNI OTROVAN U ZATVORU? Žalio se da se ne oseća dobro, čuvari mu rekli: Proleće je, svi imamo te simptome!

Autor:

Svet

12.04.2023

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njemu se stanje postepeno, ali postojano pogoršalo.

ALEKSEJ NAVALJNI OTROVAN U ZATVORU? Žalio se da se ne oseća dobro, čuvari mu rekli: Proleće je, svi imamo te simptome!

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Navaljni

Vadim Kobzev, advokat Alekseja Navaljnog, saopštio je da su lekari pozvani u ćeliju Navaljnog u noći između 7. i 8. aprila zbog akutnih simptoma koje je zatvorsko osoblje odbilo da objasni. Kobzev kaže da ne želi da isključi mogućnost da će Navaljni ponovo biti otrovan, ali ovog puta u malim dozama kako bi se „postepeno, ali postojano” pogoršavao, piše Meduza.

On tvrdi da je Navalni pitao zatvorskog lekara od čega boluje, na šta mu je on odgovorio: „Proleće je, svi imaju akutne simptome”.

- Sudeći po bizarnoj i nečuvenoj situaciji oko Stormovog zdravlja, sa iznenadnim napadima kakve nikada ranije nije imao, ne možemo isključiti da se polako truje... Ovo bi moglo zvučati kao paranoična ideja da je u pitanju druga osoba. Biće potrebno ispitivanje toksičnosti i radiološka studija - rekao je Kobzev.

Bio je tajno upozoren?

Navalni je nedavno proveo 15 dana u zatvorskoj ćeliji, a Kobzev navodi da je samo u tom periodu izgubio 8 kilograma. Nakon što je prošlog petka pušten iz kaznene ćelije, Navalni je tamo vraćen na još 15 dana disciplinske kazne nakon medicinskih intervencija u ćeliji.

Maksimalno zakonsko trajanje zatvora u kaznenoj ćeliji je 15 dana. Međutim, kaznena kolonija zaobilazi taj propis tako što Navaljnog šalje na više uzastopnih boravaka u kaznenoj ćeliji, koji su razdvojeni kratkim periodima u kojima Navaljni boravi u normalnim zatvorskim uslovima.

Kobzev je takođe rekao da je zatvorsko osoblje tajno upozorilo Navaljnog na predstojeću "provokaciju" u koju je umešan cimer iz ćelije. Advokat je obavestio ruskog komesara za ljudska prava Tatjanu Moskalkovu, šefa ruske Federalne zatvorske službe Arkadija Gosteva i glavnog tužioca Igora Krasnova o problemima svog klijenta i kršenju njegovih prava u zatvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading