Ženu je ubila KONZERVA hrane koju svaka prodavnica ima! Iznenada joj pozlilo i jedino što je uspela jeste da stigne do prijema u bolnicu! NIJE JOJ BILO SPASA!

Autor:

Svet

15.03.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi se izbeglo trovanje ovom bakterijom potrebno je potencijalno opasnu hranu dodatno skuvati pre jela, što preminula žena nije uradila.

Ženu je ubila KONZERVA hrane koju svaka prodavnica ima! Iznenada joj pozlilo i jedino što je uspela jeste da stigne do prijema u bolnicu! NIJE JOJ BILO SPASA!

Foto: Shutterstock

Žena iz ruskog grada Volgodonska preminula je od posledica trovanja konzerviranim pečurkama, objavila je 13. marta ruska agencija za zaštitu prava potrošača Rospotrebnadzor, prenosi lokalni portal DonDay.

Tragedija se dogodila nakon što je žrtva otvorila i pojela “domaće pečurke”.

Posle kraćeg vremena joj je pozlilo, a kada je došla u bolnicu lekari su ustanovili da ima botulizam. Nažalost, preminula je ubrzo nakon prijema.

Botulizam je akutno trovanje hranom koja sadrži botulinski neurotoksin, proizvod bakterije klostridijum botulinum. Nastaje kada se konzumira hrana koja nije bila dovoljno termički obrađena, što se ovaj put desilo sa konzervom pečuraka.

Pošto je botulizam veoma smrtonosan savetuje se izbegavanje kupovine konzervirane ili dimljene hrane na pijaci od neproverenih prodavaca. Da bi se izbeglo trovanje potrebno je potencijalno opasnu hranu dodatno skuvati pre jela, što preminula žena nije uradila.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading