MAĐARSKA MENJA SVOJU POLITIKU PREMA RUSIJI? Orban: Trebalo bi ozbiljno da razmislimo o odnosima koje možemo da uspostavimo i održavamo u narednih 10 godina

Autor:

Svet

09.03.2023

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odnosi Evrope sa Moskvom se možda neće oporaviti nakon završetka rata u Ukrajini, navodi Orban.

MAĐARSKA MENJA SVOJU POLITIKU PREMA RUSIJI? Orban: Trebalo bi ozbiljno da razmislimo o odnosima koje možemo da uspostavimo i održavamo u narednih 10 godina

Foto: Tanjug/AP

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da će njegova zemlja možda morati da preispita svoje odnose sa Rusijom u budućnosti zbog promena geopolitičke realnosti nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Kako prenosi Blumberg, na ekonomskom forumu u Budimpešti u četvrtak, Orban je rekao da iako je u interesu Mađarske da održi veze sa Rusijom, posebno zbog njene energetske zavisnosti, odnosi Evrope sa Moskvom se možda neće oporaviti nakon završetka rata u Ukrajini.

- Razumem potrebu za obnavljanjem rusko-evropskih odnosa posle rata, ali to je daleko od realnog - rekao je Orban, navodi Interfaks Ukrajina.

On je dodao:

- Zato bi spoljna i ekonomska politika Mađarske trebalo ozbiljno da razmisli o tome kakve odnose možemo da uspostavimo i održavamo sa Ruskom Federacijom u narednih 10-15 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading