DIREKTOR CIA POTVRDIO CRNE SUMNJE ZAPADA: Kina će naoružati Rusiju, preti žestoka eskalacija!

Autor:

Svet

26.02.2023

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor CIA Vilijam Berns potvrdio je spekulacije koje su prethodnih dana provejavale u Zapadnim medijima da će Kina pomoći Rusiji u modernom naoružanju.

DIREKTOR CIA POTVRDIO CRNE SUMNJE ZAPADA: Kina će naoružati Rusiju, preti žestoka eskalacija!

Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, Peking razmatra slanje smrtonosne pomoći Rusiji, ali obaveštajci sugerišu da Peking nije doneo konačnu odluku.

- Uvereni smo da kinesko rukovodstvo razmatra nabavku smrtonosne opreme - rekao je direktor CIA Vilijam Berns za CBS Nevs.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Takođe ne vidimo da je još doneta konačna odluka i ne vidimo dokaze o stvarnim isporukama smrtonosne opreme - dodao je Berns.

Podsetimo, kako je Republika već pisala, SAD i njihovi saveznici su prošle nedelje počeli javno da upozoravaju na potencijalnu kinesku vojnu podršku Rusiji, u nastojanju da odvrate Peking od takvog koraka.

Prema izvorima, radi se o obezbeđivanju dronova i municije, najverovatnije za malokalibarsko oružje, poput ručnog naoružanja, a ne za artiljeriju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rass

26.02.2023 10:20

E ako CIA i Amerika.to tvrde onda je sto posto istina,jer oni su poznati istino ljupci. Mi ostatk sveta nemami pojma da SAD zele da posto poto da uvuku Kinu u rat,a nisu sigurni kako pa eto moze i ovako...na osnovi "mirovnog predloga".