KRALJICA KAMILA TRAŽI DA NJENI UNUCI BUDU RAVNOPRAVNI SA PRESTOLONASLEDNIKOM: Na krunisanju kralja Čarlsa III imaće svoje mesto i zaduženja!

Autor:

Svet

26.02.2023

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraljica Kamila ima petoro unučadi.

KRALJICA KAMILA TRAŽI DA NJENI UNUCI BUDU RAVNOPRAVNI SA PRESTOLONASLEDNIKOM: Na krunisanju kralja Čarlsa III imaće svoje mesto i zaduženja!

Foto: Tanjug/AP

Princ Čarls i Kamila

Unuci tinejdžeri kraljice supruge imaće centralnu ulogu u krunisanju kralja Čarlsa zajedno sa princom Džordžom kao prestolonaslednikom, kažu izvori.

Kamila je navodno nagovestila da želi njenih petoro unučadi: Lola i Eliza (15), Fredi (13), i blizanci Luis i Gas (takođe 13)  drže baldahin nad njom dok bude pomazana svetim uljem 6. maja.

U prošlosti su vojvotkinje obavljale ulogu, koja se smatra jednim od najsvetijih delova ceremonije.

Kraljevski insajder je za Tajms rekao:

- Kraljica supruga je rekla da ne želi vojvotkinje. Volela bi da to budu njeni unuci. -

Republika

Foto: Tanjug/AP

Prestolonaslednik Džordž

To je značajna odluka s obzirom na činjenicu da su Kamilini unuci tokom godina uglavnom bili zaštićeni od javnosti.

Ali izvori kažu da su kralj i kraljica supruga željni da ih uključe kako bi priznali koliko su bliski tinejdžerima i da bi odrazili stvarnost njihovog života kao mešane porodice.

Lola i Fredi su deca Kamilinog sina Toma Parkera Boulsa, dok su Eliza, Luis i Gas deca njene ćerke Laure Lopes. Za Kralja se takođe kaže da je neverovatno blizak svakom od njih.

Očekuje se da će princ Džordž, kao budući monarh, takođe dobiti zvaničnu ulogu.

Kralj Čarls i kraljica supruga, koji će odustati od titule supružanika nakon krunisanja, navodno će sesti sa princom i princezom od Velsa u narednim nedeljama da razgovaraju o Džordžovoj kruni.

Kraljevski izvori rekli su da Vilijam i Kejt žele da Džordž bude uključen u zvaničnom svojstvu, pod uslovom da ne bude podvrgnut preteranoj kontroli.

Republika

Foto: Tanjug-AP

Kralj Čarls i kraljica supruga Kamila

- To šalje dobar signal i prilično je hrabar potez. To je još jedan primer da se kralj i kraljica supruga ne plaše da malo uzdrmaju stvari kako bi odrazili realnost savremenog života, čiji je mešana porodica centralni element -rekao je izvor.

Dr Tesa Danlop govorila je za Dejli Mejl da se očekuje da će i drugi članovi imati manje uloge u krunisanju, pri čemu će naglasak biti na kralju Čarlsu i njegovim naslednicima - prinčevima Vilijamu i George.

- Oni žele da se fokusira na tu liniju sukcesije. Dakle, videćemo mnogo snimaka Čarlsa, Vilijama, Džordža - rekla je.

Kraljevska komentatorka Kejti Nikol ranije je opisala kako Kamila voli da bude baka.

Ona je rekla da se kraljica supruga dugo trudila da 'podseti' svog muža da ne propusti drage trenutke sa svojom porodicom.

Republika

Foto: Tanjug-AP

Kralj Čarls i kraljica supruga Kamila

Kamilina popularnost je porasla u naciji poslednjih godina i ona je sada poznata kao jedna od najbitnijih članova kraljevske porodice.

Toliko je velika njena izuzetna transformacija u očima javnosti, da će sada verovatno izbaciti 'konsort' (kraljica supruga) iz svoje titule, što mnogi nisu mislili da će se ikad desiti zbog prezira koji su mnogi prema njoj imali u prvim danima njene veze sa Čarlsom.

Prvi znak pojavio se prošle nedelje kada je Kamila pokrenula „Kraljičinu čitaonicu“, bez dodatka "supruga" (konsort) kada je ažurirala naziv svoje dobrotvorne organizacije, Čitaonica vojvotkinje od Kornvola.

Smatra se da bi Sudski cirkular – zvanični registar kraljevskih angažmana – takođe mogao uskoro da uključi ovu promenu.

- U palati postoji gledište da je naziv kraljica supruga glomazan i da bi možda bilo jednostavnije da Kamila bude poznata samo kao kraljica kada za to dođe vreme - kaže dobro obavešten izvor, prenosi Dejli mejl.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kralj Čarls

Zvaničnici Bakingemske palate razmatraju presedan, uključujući titule koje se koriste za suprugu kralja Džordža VI, Čarlsovog dede.

Kao kraljica koja nije vladala, supruga Džordža VI je tehnički bila kraljica supruga, ali je u javnosti bila poznata samo kao kraljica Elizabeta.

Nakon njegove smrti 1952. godine, bila je poznata kao kraljica majka kada je njena ćerka Elizabeta II stupila na tron.

Slično tome, kada je kraljica Viktorija umrla i nasledio ju je njen sin Edvard VII, njegova supruga je postala poznata kao princeza od Velsa u kraljicu Aleksandru, bez upotrebe „supruge“.

Nakon godina nagađanja, kraljičina snažna podrška prošle godine je značila da je Kamilina titula kada je Čarls bio kralj postala jasnija.

U zvaničnoj izjavi koju je Bakingemska palata objavila na 70. godišnjicu njenog stupanja na tron, Njeno pokojno Veličanstvo je rekla: „Moja je iskrena želja da, kada to vreme dođe, Kamila bude poznata kao Kraljica supruga jer nastavlja svoju lojalnu službu.'

Zvanični dekret koji je donela kraljica Elizabeta II okončao je godine nagađanja o tome da li će Kamila ikada biti poznata kao kraljica i nije ostavila nikakvu sumnju u javnosti o stavu pokojne kraljice po tom pitanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading