NEŠTO SE ČUDNO DOGAĐA SA PUTINOM: Na sastanku sa Lukašenkom viđena JEDNA STVAR - oči stručnjaka uprte u njegove noge (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

18.02.2023

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvenim mrežama se širi snimak Putina na sastanku sa Lukašenkom, a svi komentarišu jednu stvar.

NEŠTO SE ČUDNO DOGAĐA SA PUTINOM: Na sastanku sa Lukašenkom viđena JEDNA STVAR - oči stručnjaka uprte u njegove noge (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko na sastanku sa Vladimirom Putinom

Glasine o mogućem narušenom zdravlju ruskog predsednika i pokretača invazije na Ukrajinu Vladimira Putina ne prestaju. U javnost su izašli novi snimci Putinovog sastanka sa beloruskim diktatorom Aleksandrom Lukašenkom. Na snimcima se vidi neobičan "rad nogu“ ruskog predsednika.

Video se brzo proširio društvenim mrežama. Neki od korisnika su se zapitali da li ruski predsednik boluje od Parkinsonove bolesti ili šalje signale Morzeovom azbukom.

Jedan od korisnika je napisao da je sedam godina brinuo o svom ocu, koji je na kraju preminuo od Parkinsonove bolesti, i da, prema njegovim rečima, ovo definitivno izgleda kao početna faza ove teške bolesti.

 

 

Rusija međutim negira bilo kakve zdravstvene probleme svog predsednika, fizičke i psihičke.

Nije prvi put da se spekuliše da Putin pati od Parkinsona

Da podsetimo, tokom 12-minutnog video snimka sa sastanka sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, Putin je prikazan kako se pogrbljen čvrsto pridržava za sto, te kako udara nogom, dok mu je lice bilo primetno natečeno.

Taj video uzburkao je duhove komentatora na društvenim mrežama, uključujući i bivšu poslanicu Konzervativne stranke Velike Britanije Luize Menš, koji su na Twitter-u došli do zaključka da ruski predsednik ima Parkinsonovu bolest.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin

Istu tvrdnju takođe su iznijeli i brojni britanski tabloidi. Njihovi tekstovi i drugi medijski sadržaji uključivali su komentare profesora strateških komunikacija, nekoliko političkih analitičara i stručnjaka za govor tela.

Ćutanje Kremlja dovodi do niza spekulacija

Nije neuobičajeno to da ljudi špekulišu o zdravstvenom stanju najmoćnijih svetskih lidera. Mediji su pomno pratili bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa koji je bio pozitivan na COVID-19 u 2020. godini, kao i epizode drhtanja bivše nemačke kancelarke Angele Merkel 2019. i operaciju debelog creva pape Franje tokom prošlog leta.

Već godinama iz Kremlja se ništa ne govori o Putinovom zdravstvenom stanju, što je novinare i politologe podstaklo da analiziraju svaki potez ruskog predsednika, pokušavajući da otkriju bilo kakav znak slabosti ili bolesti. Glasine u kojima se tvrdi da Putin ima rak štitne žlijezde, ozbiljne probleme s leđima, pa čak i psihozu, postale su deo standardnog medijskog diskursa vezanog za Putina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading