NEĆE BITI PREGOVORA! DMITRIJ MEDVEDEV ZAGRMEO: Sva Ukrajina koja ostane pod vlašću KIjeva će IZGORETI! U slučaja udara na Krim slede samo UDARI ODMAZDE

Autor:

Svet

04.02.2023

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Naš odogovor može biti bilo šta, rekao je Medvedev.

NEĆE BITI PREGOVORA! DMITRIJ MEDVEDEV ZAGRMEO: Sva Ukrajina koja ostane pod vlašću KIjeva će IZGORETI! U slučaja udara na Krim slede samo UDARI ODMAZDE

Foto: Tanjug/AP

Odgovor Moskve na udare Kijeva na Krim ili bilo koji drugi ruski region biće jak, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u pisanom intervjuu za Nadanu Fridrihson, objavljenom u njenom Telegram kanalu.

 

 

- U ovom slučaju neće biti pregovora, biće samo udari odmazde. Sva Ukrajina koja ostane pod vlašću Kijeva će izgoreti - rekao je Medvedev, odgovarajući na pitanje da li će udarima na Krim Rusija biti prinuđena da pregovara sa Ukrajinom.

- Naš odgovor može biti bilo šta. Predsednik Rusije je to sasvim izvesno rekao, dodao je.

Medvedev je objasnio da Rusija sebi ne postavlja nikakva ograničenja i da je, u zavisnosti od prirode pretnji, spremna da upotrebi sve vrste naoružanja "u skladu sa našim doktrinarnim dokumentima, uključujući Osnove nuklearnog odvraćanja“.

„Uveravam vas: odgovor će biti brz, čvrst i ubedljiv“, dodao je političar.

Prema ruskoj nuklearnoj doktrini (Osnovi državne politike Ruske Federacije u oblasti nuklearnog odvraćanja od 2020.), upotreba nuklearnog oružja od strane Rusije je moguća ako neprijatelj upotrebi ovu ili druge vrste oružja za masovno uništenje protiv Ruske Federacije i njenih saveznika, a ukoliko se dobiju pouzdane informacije o lansiranju balističkih projektila za napad na Rusiju i njene saveznike, uticaju neprijatelja na objekte neophodne za uzvratna dejstva nuklearnih snaga, kao i u slučaju agresije na Ruske Federacije uz upotrebu konvencionalnog naoružanja, kada je ugroženo samo postojanje države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (2)

Loading
Rade

04.02.2023 15:02

Tako je Brate spržite ih!!! 🇷🇺💪

Podesen

04.02.2023 15:53

Nece nista da boli,posle jednog minuta.