ZELENSKI OČAJAN! Bajdena ne zanimaju molbe ukrajinskog kolege! JEDNU STVAR NEĆE PA NEĆE DA MU DA!

Autor:

Svet

29.12.2022

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je 309. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini, a Zelenski se našao u velikom problemu.

ZELENSKI OČAJAN! Bajdena ne zanimaju molbe ukrajinskog kolege! JEDNU STVAR NEĆE PA NEĆE DA MU DA!

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski je na nedavnom sastanku s predsednikom SAD Džozefom Bajdenom ponovo tražio rakete ATACMS s dometom do 300 kilometara.

Međutim,  stav Vašingtona u vezi s tim ostao je nepokolebljiv, piše list “Politiko”.

- Zelenski je otvorio temu o tom naoružanju tokom razgovora s Bajdenom, ali SAD se nisu pomerili s pozicije da ne žele da ga isporučuju - naveo je izvor “Politika”.

Podsećamo, da je Bajden posle poste Zelenskog Americi, odobrio gotovo 2 milijarde dolara vojnih zaliha Ukrajini. Poklon koji se šalje u Ukrajinu uključuje sistem protivvazdušne odbrane Patriot, koji se smatra jednim od najnaprednijih sistema protivvazdušne odbrane u Bajdenovom arsenalu i nudi zaštitu od aviona, krstarećih i balističkih projektila. Patriot obično uključuje lansere zajedno sa radarom i drugim vozilima za podršku.

Bajdenov paket uključuje ulaganje od milijardu dolara da bi se Ukrajini obezbedile "proširene mogućnosti protivvazdušne odbrane i preciznog udara“ i 850 miliona dolara bezbednosne pomoći, rekao je državni sekretar Entoni Blinken.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading