VEĆI UKRAJINCI I OD ZELENSKOG! Hrvati odobrili prodaju superjahte velikog Putinovog prijatelja! SAV NOVAC IDE KIJEVU!

Autor:

Svet

02.12.2022

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće to prva takva prodaja u ime naroda Ukrajine otkako su vlade zapadnih zemalja nametnule sankcije stotinama oligarha nakon ruske invazije na Ukrajinu u februaru.

VEĆI UKRAJINCI I OD ZELENSKOG! Hrvati odobrili prodaju superjahte velikog Putinovog prijatelja! SAV NOVAC IDE KIJEVU!

Foto: Tanug/AP, YouTube/Printscreen

Superjahta Viktora Medvedčuka, nekadašnjeg prijatelja Vladimira Putina, čija vrednost se procenjuje na 200 miliona dolara biće prodata na aukciji pošto je početkom ove godine zaplenjena u Hrvatskoj, piše Gardijan.

 

 

Ukrajinska vlada saopštila je da je hrvatski sud presudio da se vlasništvo nad Medvedčukovom jahtom Rojal Romans dugom 92,5 metara, mora preneti na ukrajinsku Agenciju za povrat i upravljanje imovinom (Arma), koja je rekla da će "sačuvati ekonomsku vrednost jahte tako što će je prodati na aukciji".

 

 

Biće to prva takva prodaja u ime naroda Ukrajine otkako su vlade zapadnih zemalja nametnule sankcije stotinama oligarha nakon ruske invazije na Ukrajinu u februaru. Medvedčuk (68), prokremaljski ukrajinski političar, uhapšen je u Ukrajini u aprilu i izručen Rusiji u razmeni zarobljenika u septembru. Često ga se naziva 'tamnim princem' ukrajinske politike, a Vladimir Putin je kum njegovoj ćerki Dariji, prenosi Jutarnji list.

Arma, poseban ogranak ukrajinske vlade zadužen za 'pronalaženje, praćenje i upravljanje imovinom stečenom korupcijom', rekla je da su njeni agenti stigli u Hrvatsku i 'pregledali zaplenjenu jahtu koja pripada članovima porodice narodnog poslanika i jednog od vođi političke snage zabranjene u Ukrajini.

Hrvatska policija pretresla je jahtu prošlog meseca u ime FBI-ja. Sud u Splitu odobrio je nalog za pretres američkog ministarstva pravosuđa 15. novembra i potvrdio da je pretres održan 19. novembra. Sudija Dinko Mešin rekao je da su u nalogu za pretres imenovani Medvedčuk i njegova supruga Oksana Marčenko u vezi s navodnim pranjem novca.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading