POMISLIO SAM DA JE VANZEMALJAC: Čovek je šetao plažom, a onda je ugledao stvorenje koje ga je fasciniralo

Autor:

Svet

22.11.2022

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kaže da su ga jarke boje privukle ka čudnom biću.

POMISLIO SAM DA JE VANZEMALJAC: Čovek je šetao plažom, a onda je ugledao stvorenje koje ga je fasciniralo

Foto: Mike Arnott/SWNS

Majk Arnot (33) je juče šetao svojom lokalnom plažom Portobelo u Edinburgu kada mu je jedno čudno zeleno fluorescentno stvorenje zapalo za oko. Pomislio je da je u pitanju "vanzemaljac", međutim ispostavilo se da se radi o vrsti crva zvanoj "morski miš".

On je prvobitno mislio da je to mahovinom prekriven bor pre nego što je shvatio da je u pitanju živo biće.

Morski miš je morski crv prekriven prelivim čekinjama koje svetlucaju plavo, zeleno i zlatno. To je aktivan predator koji lovi male rakove i druge crve na morskom dnu.

Morski miš je dobio svoje naučno ime po Afroditi - grčkoj boginji ljubavi.

Rekao je da mu je ideja da je u pitanju vanzemaljac "prošla kroz glavu" - jer nije imao pojma šta je to svetlo zeleno šiljasto stvorenje.

- Video sam ovu fluorescentnu zelenu stvar sa čudnim iglama - nisam imao pojma šta je to. Jarko zelene i zlatne boje privukle su me pravo ka njemu. Okrenuo sam ga i video da ima mnogo sićušnih nogu - nikada nisam video ništa slično. Definitivno mi je palo na pamet da je vanzemaljac – ili sam mislio da bi to moglo biti nešto iz morskih dubina - rekao je Arnot, prenosi Dejli mejl.

Republika

Foto: Mike Arnott/SWNS

Morski miš

Pit Haskel, iz Škotske fondacije za divlje životinje, ponudio je svoju stručnost kako bi pomogao u identifikaciji životinje nalik vanzemaljcu.

Rekao je da je to nasukani "morski miš" - što je vrsta crva.

- Izgleda malo čudno van vode, ali to je vrsta morskog čekinjastog crva koji se nalazi širom britanske obale - otkrio je on.

Manje poznato stvorenje ima prelive blistave zelene i zlatne čekinje koje ga čine drugačijim od bilo koje druge morske životinje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading