PUTIN ŠALJE DECU TAJKUNA U RAT! Vođa Vangerovaca poslao brutalnu poruku: OLIGARSI I MOBILIZACIJA SU KLJUČNE REČI!

Autor:

Svet

07.11.2022

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin namerava radikalno da promeni taktiku u ratu u Ukrajini, sudeći bar prema rečima njegovog najbližeg saradnika Jevgenija Prigožina, vođe "Vagner grupe".

PUTIN ŠALJE DECU TAJKUNA U RAT! Vođa Vangerovaca poslao brutalnu poruku: OLIGARSI I MOBILIZACIJA SU KLJUČNE REČI!

Foto: Tanjug/AP

Putinov kuvar, kako je Prigožin okarakterisan u Zapadnim medijima, i šef elitne paravojne jedinice, popuparnih Vagnerovca, prokomentarisao je mobilizaciju u Rusiji koja je nedavno okončana, što je potvrdio i sam šef Kremlja.

- Glavna stvar koja se nije desila je mobilizacija elite - naveo je Prigožin i dalje razradio svoju tezu da bi na front trebalo slati decu tajkuna.

- Oligarsi i drugi predstavnici elite, kako su živeli do sada, u stanju beskrajnog konfora, nastavlja da žive. Sve dok njihova deca ne krenu u rat, zemlja neće biti potpuno mobilisana - napisao je Prigožin.   

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nedavno je izjavio da je završena "delimična mobilizacija 300.000 rezervista za borbu u Ukrajini" koju je Rusija objavila u septembru.

Govoreći na sastanku s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koji je prenosila državna televizija, Šojgu je rekao Putinu:

- Zadatak koji ste postavili (mobilizacija) 300.000 ljudi je završen. Nisu planirane nikakve dalje mjere - prenosi Reuters.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pedja

07.11.2022 12:38

Haha, pa u ovo samo Srbi mogu da veruju. Putin bi sutra sleteo sa vlasti da uradi tako nešto.