BAJDEN UDARA NA MASKA! SAD pokreće bezbednosnu reviziju poslova najbogatijeg čoveka na svetu, i dogovor oko Tvitera pod lupom!

Autor:

Svet

21.10.2022

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnici Bajdenove administracije raspravljaju o tome da li bi Sjedinjene Države trebalo da podvrgnu neke od poduhvata Ilona Maska nacionalnoj reviziji, uključujući dogovor za Tviter i satelitsku mrežu SpaceKs-a Starlink, izvestio je Blumberg njuz u četvrtak, citirajući ljude upoznat sa slučajem.

BAJDEN UDARA NA MASKA! SAD pokreće bezbednosnu reviziju poslova najbogatijeg čoveka na svetu, i dogovor oko Tvitera pod lupom!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Šef SpaceKs-a je nedavno na Tviteru objavio predloge za okončanje ruskog rata u Ukrajini, a takođe je rekao da SpaceKs ne može neograničeno da finansira svoju internet uslugu Starlink u Ukrajini. Kasnije je odustao i rekao da će nastaviti da snosi troškove usluge.

Razgovori o reviziji Muskovih poduhvata su u ranoj fazi, rekli su izvori za Blumberg, dodajući da zvaničnici u američkoj vladi vagaju koji su alati, ako ih ima, dostupni koji bi omogućili saveznoj vladi da pregleda poduhvate Ilona Maska.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Jedna od mogućnosti je da se kroz zakon koji reguliše Komitet za strana ulaganja u Sjedinjenim Državama (CFIUS), koji je u okviru Ministarstva finansija SAD, preispitaju Maskovi poduhvati, dodaje se u izveštaju.

Grupa uključuje investitora iz Saudijske Arabije princa Alvalida bin Talala i Binance, koji je osnovan u Šangaju.

Portparol američkog Ministarstva finansija rekao je da CFIUS ne komentariše javno transakcije koje možda ili ne mora da pregleda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading