KADIROV OŠTRO PORUČIO RUSIMA: Muškarci, obucite suknje!

Autor:

Svet

07.10.2022

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov osudio je deo muškog stanovništva koji od, proglašenja mobilizacije, masovno napušta Rusiju.

KADIROV OŠTRO PORUČIO RUSIMA: Muškarci, obucite suknje!

Foto: Tanjug/AP

Ramzan Kadirov, čečenski lider

Šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov jedan je od najglasnijih zagovornika ruske invazije na Ukrajinu. Veliki broj čečenskih trupa nalazi se na prvim linijama fronta, a lider ove pokrajine poznat je i po svojim zapaljivim izjavama. 

Naime, on je nakon donošenja odluke o delimičnoj mobilizaciji ruske vojske oštro osudio muškarce koji su napustili tu zemlju kako bi izbegli slanje na front. Kadirov ih je nazvao ženama, i dodao da promene svoja imena u skladu sa tim. 

- Ne razumem one koji u teškim vremenima napuštaju domovinu i odlaze u inostranstvo. Takvim kukavicama savetujem da oblače suknje i promene imena u ženska, iako su i žene u našoj istoriji imale hrabrosti da se bore do kraja ravnopravno sa muškarcima - besno je prokomentarisao Kadirov. 

Podsetimo, on je takođe u svom maniru izrazio svoje mišljenje o padu Krasnog Limana, a jasno je i uperio prstom u osobu koju smatra krivcem za ovaj neuspeh ruske armije. 

Krajem septembra meseca u Rusiji je proglašena delimična mobilizacija, zbog čega je veliki broj Rusa pokušao da napusti zemlju, što je izazvalo tektonske poremećaje u cenama avionskih karata za letove iz Moskve i drugih gradova.

Osim napuštanja zemlje, mnogi muškarci su samopovređivanjem pokušali da budu izuzeti mobilizacije, a potresni video snimci ovakvog ponašanja preplavili su internet. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Марко

07.10.2022 20:37

У праву је Кадиров, а ти снимци нису потресни већ смешни.

Krta

07.10.2022 20:40

Svaka čast! Ako neće da brane otadžbinu,za šta su onda?!