Ova predsednica planira da oduzme državljanstvo svakome ko se bori na ruskoj strani

Autor:

Svet

26.09.2022

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Moldavije Maja Sandu izjavila je danas mogućnost oduzimanja državljanstva onima koji se bore na ruskoj strani u ratu Ruske Federacije i Ukrajine.

Ova predsednica planira da oduzme državljanstvo svakome ko se bori na ruskoj strani

Foto: Tanjug/AP

Moldavska predsednica Maja Sandu saopštila je danas u Kišinjevu mogućnost oduzimanja pasoša njene zemlje stanovnicima koji zauzmu rusku stranu u rusko-ukrajinskom sukobu.

- Tražimo mogućnost uvođenja što oštrijih kazni za one moldavske građane koji stanu u redove agresora - navela je predsednica. 

Ona je takođe izjavila da je zabrinuta za svoje stanovnike zbog mogućnosti pozivanja na front, jer kako navodi, veliki deo ima i ruski pasoš.

Takođe, zanimljiva je činjenica da se u Pridnjestovlju, delu teritorije koja se otcepila od Moldavije 1990. godine, nalazi preko 1.500 ruskih vojnika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Aleksandar S.

26.09.2022 16:13

Kada bi imao Moldavski pasos,te se vremenom bio navikao se na sve te nevjerovatne,i nestvarne ogromne povlastice koje on pruza,jer se ipak tu radi o jednom izrazito dosta jakom dokumentu,kojem ne treba ulazna viza ni u jednu,jedinu drzavu na svijetu,sto je pravi razlog zasto se zitelji mnogih propalih drzava doslovno ubijaju jedni druge da nekako dodju do tog izrazito vaznoga dokumenta,kao sto vidimo da to danas rade mnogi Svedjani ,Norvezanj, Japanci, Danci, Ameri ,itd,itd,i onda mi se desi da mi ga drzava Moldavija konfiskuje,ja mislim da bi najvjerojatnije izvrsio suicid (samoubistvo), jer to ne bi mogao podnijeti...!!

Veternik

26.09.2022 17:49

Al ce ovu neko izrokati i to uakoro.

Haha

27.09.2022 05:32

Krajnje je vreme da njihovi muskarci pocnu zaradjivati izvan granica Moldavije. Uglavnom su decenijama to radile zene.

Владимир Косовац

27.09.2022 14:24

ПРЕДСЕДНИК ЈЕДНЕ ДРЖАВЕ ДА ОДУЗМЕ ПАСОШ АКО ВЕРУЈЕМ У ИСТИНУ, БЛАГО РЕЧЕНО >КУРВА<, БИЋЕ ЈОЈ ЖАО КРОЗ 5 ГОДИНА?