ZLO OSVOJILO EVROPU: Gradovi čame u mraku, LEŠEVI NA SVE STRANE!

Autor: Republika

Svet

19.01.2018

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oluja i vetrovi zauzeli su Evropu u kojoj broj mrtvih sve više i više raste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Trenutno je najgore u Holandiji u kojoj drveće ubija ljude.

Zbog izuzetno jakih vetrova došlo je do zastoja na ruti međunarodnog brzog voza "Talisa" na relaciji između Pariza i Amsterdama, prenosi AP.

Sa međunarodnog aerodroma Šiphol u Amsterdamu otkazano je 260 letova zbog oluje i vetrova koji dostižu 140 kilometara na sat, javila je agencija Rojters.

Na aerodromu je haos - deca plaču dok ih roditelji nose po holu, ogorčeni stariji putnici nemaju gde da noće jer su svi okolni hoteli popunjeni a stranci koje je nevreme zateklo prilikom presedanja nemaju drugu opciju nego da na hodnicima prave "kampove".

Nekoliko parkova u Briselu, takođe, je zatvoreno. Na međunarodnom aerodromu Zaventemu u Belgiji avio prevoz odvija se, uglavnom, bez ometanja.

U Vestfaliji je povređena 41 osoba, oko 100.000 domaćinstava ostalo je bez struje. U Bavarskoj je otkazano takmičenje na skakaonici u Oberstdorfu.

Jaki vetrovi koji dostižu i 110 kilometara na sat doveli su do nestanka struje na jugoistoku Engleske, čime je pogođeno na hiljade domaćinstava, prenela je agencija AP.

Zbog jakih vetrova otkazani su ili pomereni mnogi letovi sa međunarodnog aerodroma "Solun Makedonija" u Solunu, javila je grčka agencija ANA. Četiri leta su otkazana, rekao je zvaničnik aerodroma u Solunu i dodao da je mnogo letova pomereno za popodne kada se očekuje slabljenje vetra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading