JEDNA NUKLEARKA LETI U LONDON, DRUGA U VAŠINGTON! Dramatične pretnje na ruskoj televiziji upućene Zapadu: AKO UKRAJINCI OŠTETE ZAPOROŠKU ELEKTRANU, DOLAZI SMAK SVETA!

Autor:

Svet

10.08.2022

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ukrajinske snage zapadnim oružjem napadnu nuklearnu elektranu u Zaporožju, jedna nuklearna raketa leti u London, druga u Vašington, zapretio je voditelj ruske televizije Jurij Kot u emisiji "Vreme će pokazati" na prvom kanalu ruske televizije.

JEDNA NUKLEARKA LETI U LONDON, DRUGA U VAŠINGTON! Dramatične pretnje na ruskoj televiziji upućene Zapadu: AKO UKRAJINCI OŠTETE ZAPOROŠKU ELEKTRANU, DOLAZI SMAK SVETA!

Foto: Tanjug/AP

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) je sve više uznemirena vojnom akcijom oko objekta koji se nalazi oko 400 kilometara severoistočno lučkog grada Mariupolja.

Agencija je upozorila da raketriranje elektrane stvara "stvarni rizik od nuklearne katastrofe", pošto Rusija i Ukrajina optužuju jedna drugu za granatiranje postrojenja.

- Ako, ne daj Bože, bude oštećena Zaporoška nuklearna elektrana i dogodi se katastrofa, dve rakete će odmah sleteti u vaše centre odlučivanja - rekao je panelista Jurij Kot, dodajući: Jedna u Vašington, a druga u London.

 

Amerika i Ukrajina su saopštile da su raketni sistemi visoke pokretljivosti M142 (HIMARS) koje su isporučili Amerikanci pomogli kijevskim snagama da pogode ruske komandne centre i skladišta municije.

Olga Skabejeva je u julu na kanalu Rusija-1 rekla da bi američka vojna podrška Ukrajini mogla da pređe u direktan sukob Rusije i NATO, poručivši gledaocima: "Ići ćemo sve do Varšave".

 

Kot je u sinoć u emisiji takođe komentarisao zapadnu vojnu podršku Kijevu i to kako ukrajinski saveznici nameštaju rat.

- Svi mi veoma dobro razumemo da oni kreiraju "izmišljenu stvarnost", a tu je i prava stvarnost sa kojom imamo posla. Mislim da bi imalo smisla direktno se obratiti Ukrajini i zemljama koje to podržavaju - rekao je Kot.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading