SEVA VATRA, RAFALNA PALJBA VEDRANE RUDAN: Zelenski je američka ovca, Džonson je retardirani štakor! A TEK ŠTA JE REKLA ZA PUTINA!

Autor:

Svet

12.07.2022

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska književnica i spisateljica Vedrana Rudan, poznata po britkom jeziku i stavovima koji često odudaraju od većinskog mišljenja, prokomentarisala je centralnu geopolitičku temu - rat u Ukrajini.

SEVA VATRA, RAFALNA PALJBA VEDRANE RUDAN: Zelenski je američka ovca, Džonson je retardirani štakor! A TEK ŠTA JE REKLA ZA PUTINA!

Foto: ST/N. PANČIĆ/Tanjug/AP

Kao i po pitanju većine tema koje obrađuje, Rudanova i u ovom slučaju ima svoj ugao gledanja na stvari, koji je, blago rečeno, atipičan.

Ona piše da joj nije jasno zašto bi bilo ko da o svoj jedini život za "domovinu", usput citirajući Musolinija.

- Ne kužim, zašto bi bilo ko jedan jedini život koji ima trebao dati nečemu što se zove "domovina"? "Domovinu" ipak gotovo uvek čini ekipa licemernih gadova koji u `ratu za slobodu` samo broje koliko će strpati u džep. Jebe im se za budale koje ginu za ideale. Oni će preživeti. Stalno citiram genijalnu Musolinijevu rečenicu, "naoružajmo se i krenite". To je jedina istina o svakom ratu. S jedne strane gadovi koji računaju dobit, s druge strane ovce koje nemaju izbora. Poznata italijanska poslovica glasi, bolje živeti makar jedan dan kao lav, nego stotinu godina kao ovca. Da je tako… Da je tako ne bi već mesecima milioni ljudi bežali iz Ukrajine. Reći ćete, ne beže heroji, beže samo žene i deca. "Heroji" koji brane Ukrajinu ne beže jer ne smeju. Još se živo sećam našeg rata u kome su "heroji" bežali iz napadnutih gradova. Bežali su u mirne krajeve Hrvatske u očajničkoj borbi za život poput ovce. To je normalno ljudsko ponašanje. "Herojstvo" su izmislili kriminalci kojima je rat biznis - kostatovala je Rudanova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Rudanova smatra da rat u Ukrajini nema mnogo veze s ukrajinskim narodom i da ga vode Amerikanci protiv Rusije.

- Ukrajinski narod s ratom protiv Rusije ima jako malo veze. Taj godinama pripreman rat vode Amerika i njene evropske, lopovske sluge. Plaćamo ga i mi koji smo uvereni da smo mogli biti bez njega. U Evropi nema dovoljno hrane, inflacija je ogromna, beda kuca na vrata svakog evropskog građanina koji nije ratni profiter ili kriminalac drugog tipa. Šta će se tek dogoditi onim milionima "ovaca" koje bauljaju Evropom u potrazi za novom `domovinom`? Džonson, taj britanski, retardirani štakor, poručuje Ukrajincima, nećete dobiti vizu, ali možete otputovati u Ruandu. Ovih dana im nežno šapuće u ukrajinsko uvo, moraćete se pomiriti s činjenicom da će Ukrajina biti nešto manja. Zašto je Džonsonu naglo otpala lavlja griva, a narasla ovčja vuna? Rusi su mu poručili da će baciti bombu na London. Hahahaha… Ahahahaha… Vama je sve smešno. Rusi to nikad ne bi učinili jer bi bacanje bombe na London bio smak sveta? Ko napadne jednu članicu NATO-a… Nisam sigurna. Ameri ne bi ku*cem mrdnuli kad bi London nestao u prahu i pepelu. I Amerikancima je draži život ovce. I njima je milije dugogodišnje blejanje nego kratkoročna rika - smatra Rudanova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Zelenski - loš američki glumac

Potom se dotakla i ukrajinskog predsednika, tvrdeći da on nije heroj nego "loš američki glumac".

- Heroj" Zelenski, loš američki glumac, nije heroj, da jeste već bi bio pokojnik. On je američka ovca koja bleji okružena američkim obezbeđenjem prestravljena da će joj Rusi odrati kožu. Postoji realna mogućnost da će Ameri biti brži. Ne treba im više ta budaletina koja s američkog blesimetra čita besmislice jednako kako ih čita i ludi Bajden koji za ovaj rat nije čuo. Svako jutro kad se probudi čeka da mu mama promeni mokre pelene. Zaboravila sam ono bitno? Putin je zločinac. Budimo precizni. Putin je zločinac koji ima atomsku bombu. Da li vam je ikad palo na pamet da bi onaj ko ima atomsku bombu i još je zločinac mogao tu bombu i baciti? Nije? Zaboravili ste Hirošimu? - zapitala se spisateljica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Marina

12.07.2022 14:07

Uf, velika si pamet.

Rosa

13.07.2022 08:42

A gospođa je zaboravila ko je bacio bombu na Hirošimu. Ili će i to sada pripisati Rusima??!

Ceca

13.07.2022 10:09

Objasnila! Svaka čast!

Antiprotivan

13.07.2022 15:14

BRAVO Vedrana, BRAVO!!!