STRAŠNI PRIZORI SA KRIMA! Snažne eksplozije ODJEKNULE SU i crni oblak se nadvio nad ovim poluostrvom! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.08.2022

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čulo se najmanje 12 eksplozija i video veliki crni dim iz pravca ruske vojne vazduhoplovne baze na Krimu.

STRAŠNI PRIZORI SA KRIMA! Snažne eksplozije ODJEKNULE SU i crni oblak se nadvio nad ovim poluostrvom! (VIDEO)

Foto: Pixabay

Tri svedoka rekla su za Rojters da su čuli snažne eksplozije i videli crni dim koji je dopirao iz pravca ruske vojne vazduhoplovne baze na Krimu.

- Najmanje 12 eksplozija različitog intenziteta čulo se u roku od jednog minuta oko 15:30 sati po lokalnom vremenu - rekli su svedoci.

Tri su bila posebno glasne, izazivajući varnice i dim.

Otprilike 30 minuta kasnije, još jedna eksplozija, koju su svedoci opisali kao najglasniju od svih, izazvala je još dva oblaka dima i prašine.

 

 

U obližnjem gradu Saki oglasile su se sirene.

Na snimcima koji su navodno snimljeni na licu mestu i koji su objavljeni na društvenim mrežama vidi se oblak dima. Međutim, snimci nisu mogli da budu nezavisno potvrđeni, prenosi Reuters.

Ruski guverner Krima Sergej Aksjonov rekao je u objavi na svom Telegram kanalu da je otišao u to područje i da se "okolnosti razjašnjavaju".

Na lice mesta poslate su i hitne službe.

Meštani su prijavili zastoje na putevima koji vode dalje od obale.

Rusija je decenijama uzimala u zakup pomorsku luku Sevastopolj, dom njene Crnomorske flote, od Kijeva, ali je 2014. godine anektirala celo poluostrvo u potezu koji nije priznala većina drugih zemalja.

Krim je do sada bio pošteđen intenzivnog bombardovanja i artiljerijskih borbi koje su se vodile u drugim oblastima istočne i južne Ukrajine od 24. februara, kada je predsednik Vladimir Putin naredio ruskim oružanim snagama da uđu u Ukrajinu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading