AMERI TRI KORAKA ISPRED PUTINA! Ovo razorno oružje je novi adut Kijeva! NASAMS raketa stiže u Ukrajinu! (VIDEO)

Autor:

Svet

31.07.2022

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Amerika je čvrsto odlučila da stane na put ruskoj invaziji na Ukrajinu, te je najavila slanje Nacionalnog naprednog raketnog sistema zemlja-vazduh NASAMS.

AMERI TRI KORAKA ISPRED PUTINA! Ovo razorno oružje je novi adut Kijeva! NASAMS raketa stiže u Ukrajinu! (VIDEO)

Foto: YouTube/Printscreen

Kako se saznaje SAD će isporučiti dva raketna sistema NASAMS, četiri protivartiljerijska radara i 150.000 projektila od 155 mm kao deo novog paketa pomoći u naoružanju.

Slanje sistema NASAMS u Ukrajinu je od velikog značaja za Kijev, jer je to prvi sistem protivavdušne obrane koji će biti isporučen Ukrajini, a da je srednjeg dometa i naprednog zapadnog dizajna. 

Foto: YouTube/Printscreen

NASAMS

Jedini PVO srednjeg ili dugog dometa Ukrajini do sada je bio S-300 iz sovjetske ere. Do sada je Zapad Ukrajini isporučio projektile kratkog dometa, od kojih su većina prenosni projektili.

NASAMS (ili norveški napredni raketni sistem zemlja-vazduh) je raketni PVO sistem srednjeg do dugog dometa koji proizvodi norveška kompanija Kongsberg Defence & Aerospace u saradnji s Raytheonom iz Sjedinjenih Država.

NASAMS je najpoznatiji po korišćenju raketa Raytheon AMRAAM.

Prema dosadašnjim informacijama NASAMS će biti razmešeten u Kijevu i štitiće prestonicu Ukrajine od ruskih projekrtila, ali i napada avionima, prenosi Informer. 

 

Komentari (5)

Loading
Za sada toliko

31.07.2022 15:51

@Pera kojot - Dva sistema ce da stanu na put Ruskoj avijaciji. Zanimljiva konstatacija, vas prozapadnih novinarcica . Izuzetno inteligentno lupetanje. Izuzetno ste informisani o tehničkim karakteristikama oruzja. Svaka vam cast. Nego ajde jos nesto molim vas nam objasnite oko ovog oruzja. Koje su mu specifikacije i karakteristike... Prosvetlite nas MOLIM VAS. Povlace se Rusi i dobrovoljno vracaju teritorije Fasistima, normalno zajedno sa Krimom. Mozda im i daju neke Ruske teritorije, jebiga stigla DVA Amerika sistema srednjeg dometa. Spustaju avijaciju, sigurno... Kakav cirkus od novina. Bruka struke.

Ceca

31.07.2022 14:08

Evo, Putinu se tresu gaće! Ajde ne lupetajte više!

Petar

31.07.2022 16:30

Svakako da će zapadni dizajn da pobedi (o ukusima se ne raspravlja), malo je veći problem nadjačati taktičko tehničke performanse ruskog oružja, koje je dizajnerska rugoba, ali sumnjab da to šteti fascinantnim rezultatima koje postiže!