URAZUMITE LITVANIJU ILI SE SUOČITE SA POSLEDICAMA: Žestoka pretnja Moskve zbog blokade Kaljiningrada!

Autor:

Svet

20.06.2022

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanična Moskva uputila je oštru pretnju Litvaniji i Evropskoj uniji zbog transportne blokade Kaljiningrada.

URAZUMITE LITVANIJU ILI SE SUOČITE SA POSLEDICAMA: Žestoka pretnja Moskve zbog blokade Kaljiningrada!

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Kremlj planira da povuče priznanje Litvanije

- Ako EU ne ispravi situaciju sa transportnom blokadom Kalinjingrada, sama će se odreći dokumenata za Rusku Federaciju o članstvu Litvanije u EU. U tom slučaju Moskva će imati slobodne ruke da reši problem na bilo koji način - rekao je Andrej Klimov, predsednik Komiteta za zaštitu državnog suvereniteta Saveta Federacije.

- Evropska unija, ako odmah ne ispravi bezobrazluk Vilnjusa, sama će za nas dezavuisati legitimnost svih dokumenata o članstvu Litvanije u EU i odrešiće nam ruke da rešimo tranzitni problem Kalinjingrada koji je stvorila Litvanija na bilo koji način koji izaberemo - napisao je političar na svom kanalu na Telegramu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

On je napomenuo da je Litvanija, povodom 20. godišnjice Zajedničke izjave o tranzitu između Kalinjingradske oblasti i ostatka Ruske Federacije između Rusije i Evropske unije, odlučila da jednostrano zaustavi skoro polovinu tereta koji prolazi železnicom kroz zemlju u kalinjingradskom pravcu.

- Time je Vilnjus izbacio fotelju na kojoj sedi svih ovih godina kao država članica EU - napisao je senator.

Podsetimo, Litvanske železnice obavestile su Kalinjingradske železnice da od 18. juna obustavljaju tranzit određene robe koja je pod sankcijama EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading