HLADAN TUŠ ZA PUTINA! Teško ranjen nabliži saradnik Kadirova: Zadobio potres mozga!

Autor:

Svet

07.06.2022

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najbližih saradnika čečenskog lidera Ramzana Kadirova pukovnik Mezhid Ucmigov teško je ranjen na frontu u Ukrajini, pišu britanski mediji ističući da je njegovo ranjavanje još jedan udarac za Rusiju i šefa Kreljma Vladimira Putina.

HLADAN TUŠ ZA PUTINA! Teško ranjen nabliži saradnik Kadirova: Zadobio potres mozga!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Kako navodi britanski Miror, Ucmigov je zamenik komandanta puka specijalnih snaga nazvanog po Kadirovljevom ocu i vrlo je blizak ruskom predsedniku.

Prema pisanju britanskog tabloida koji se poziva na izvore iz Kijeva, pukovnik je ranjen nakon što se sa svojim snagama povlačio pred ukrajinskim granatiranjem u Lugansku i zadobio je potres mozga.

Takođe, prema istim izvorima on je zadobio i povrede noge.

Inače, ranjavanje Ucmigova usledilo je neposredno nakon što je Kadirov išao u Moskvu na sastanak sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom i šefom FSB Aleksandrom Bortnikovim i hvalio se da je od Kremlja dobio zeleno svetlo za nastavak rata „bržim tempom". 

- Obradovaćemo prave ruske patriote i neka naši neprijatelji umru - rekao je nedavno Kadirov.

Inače, prema do sada raspoloživim podacima medija na Zapadu, do sada je u Ukrajini stradalo oko 49 ruskih pukovnika, u likvidirano je 11. generala.

Kako je Republika već pisala, i ruski izvori potvrdili su da je ubijen i general-major Roman Kutuzov, koji je bio načelnik 29. kombinovane armije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ratnik

07.06.2022 08:17

Bože gluposti pa jeli ranjen ili dobio potres mozga to su dve razlicite stvari?