30.000 mrtvih ruskih vojnika, 6.000 stradalih ostavljeno na bojnom polju: Britanci likuju - Putin trpi katastrofalne gubitke!

Autor:

Vesti

04.06.2022

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin uskoro bi mogao da postane "general bez vojske" pošto su ruske trupe doživele nezampćene gubitke tokom 100 dana invazije na Ukrajinu, piše britanski Miror.

30.000 mrtvih ruskih vojnika, 6.000 stradalih ostavljeno na bojnom polju: Britanci likuju - Putin trpi katastrofalne gubitke!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

- Rusiji ponestaje trupa i vojne opreme jer odluku Vladimira Putina da izvrši invaziju na Ukrajinu stručnjaci i dalje smatraju „najvećom katastrofom“ u modernom ratovanju - navodi se u tekstu Mirora objavljenom povodom 100 dana od početka onoga što Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom".

Kako navodi britanski tabloid pozivajući se na podatke Kijeva, više od 30.000 ruskih vojnika do sada je stradalo u ratnim operacijama, a bar 6.000 stradalih vojnika Rusi su ostavili na bojnom polju i njihova tela su u ukrajinskim mrtvačnicama.

Republika

Foto: Tanjug/AP/printscreen

 

Kako objašnjava švedski ekonomista i stručnjak za Rusiji Anders Asland, trenutno stanje na bojnom polju je nerešeno, a osim nedostatka vojnika Putin se suočava i sa ogromnim ekonomskim sankcijama koje su rezultat njegove odluke da izvrši invaziju.

- Ukrajina ima vojnika onoliko koliko joj treba i može mobilisati čak milion. Sa druge strane, Rusija brojno stanje ruske vojske ne ide na ruku Putinu, a uz to i ne može izvšriti dodatnu mobilizaciju, jer, tehnički, Moskva nije u ratu - kaže stručnjak.

Podsetimo, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nedavno je rekao da Rusija kontroliše petinu Ukrajine.

- Oko 20 odsto naše teritorije pod kontrolom okupatora - rekao je Zelenski.

- Ruska vojska je već uništila skoro ceo Donbas. Okupatori ga uništavaju grad po grad - kazao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ana

04.06.2022 12:00

A to vam Zeleni kazao?

Odgovori 24 1
Dušan

04.06.2022 19:01

A koliko je na drugoj strani? To ne smete da kazete?

Odgovori 20 3
Јовица

16.06.2022 19:47

Па то је лако провјерити ако је истина. Кажете 6000 лешева руских војника у мртвачницама. Дајте имена и фотографије. Руси гину као муве,али ми је онда мало нелогично да освајају територије,споро али ипак освајају.