SVETU PRETI NESTAŠICA HRANE, A RUSI RADE OVO! Tužne slike stižu iz Ukrajine, ovo su rane na telu PRIRODE! (FOTO)

Autor:

Svet

28.05.2022

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetu preti nestašica hrane, a ruski agresori pucaju na ukrajinska polja.

SVETU PRETI NESTAŠICA HRANE, A RUSI RADE OVO! Tužne slike stižu iz Ukrajine, ovo su rane na telu PRIRODE! (FOTO)

Foto: Printscreen/Twitter

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je dramatičnu fotografiju iz vazduha na kojoj je, kako tvrde, prikazana šteta koju su ruski napadi naneli na poljima oko puta za Izjum.

- Svetu preti nestašica hrane, a ruski agresori pucaju na ukrajinska polja. Ovo je put za Izjum u Harkovskoj oblasti. Izgleda kao rane na telu prirode - stoji u opisu fotografije koju su objavili Ukrajinci.

 

 

Ukrajina se smatra svetskom "žitnicom", a Rusija i Ukrajina zajedno čine skoro trećinu svetskog izvoza pšenice. Podsetimo, nedavno je američki državni sekretar Antoni Blinken optužio Rusiju da koristi hranu kao oružje. Blinken je, takođe obraćajući se Savetu bezbednosti UN, rekao da Rusija drži hranu kao "taoca" ne samo za Ukrajince, već i za milione širom sveta.

Nestašica hrane bila je tema i tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

- Rusija pljačka ukrajinsko žito sa okupiranih teritorija, pali ukrajinska skladišta hrane na drugim teritorijama, uništava ostalu ukrajinsku poljoprivrednu infrastrukturu i opremu - rekao je izvršni potpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis na panelu u sredu, 25. maja.

Ako ukrajinske zalihe ostanu van tržišta, svet bi se mogao suočiti sa problemom dostupnosti hrane u narednih 10 do 12 meseci, a "to će biti pakao na zemlji", rekao je izvršni direktor Svetskog programa za hranu Dejvid Bizli za Asošijeted pres u Davosu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Boban

28.05.2022 14:07

Mozda osiromaseni uranijum bolje pomaze majcici zemlji???